JavaScript Programlama

İbrahim Çelikbilek
3 Ağustos 2017
Kodlab Yayın Dağıtım
9786055201234

Yeni başlayıp elinde ille de kaynak kitap olsun diyenler alabilir.
2023 8. kitabı
React öğrenmek istiyorum. React'a geçmeden önce JavaScript öğrenmem gerekiyordu. Kitap aşırı ayrıntılı diyemem. Fakat ben JavaScript'e yeni giriş yapan biri olarak internette bu bilgileri bulabilecek olsam da elimde bir kaynak olsun istedim. Bu sebeple aldım. Fena değil bence. JavaScript'te hiç temelim yoktu. Benim gibi olanlar için iyi bir başlangıç olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca internette bu bilgilere ulasabilseniz bile insan tek tek yazamıyor not tutmak uzun sürüyor. Başlangıç için kitaplar her zaman iyidir :).
Yazılım ve Teknoloji
JavaScript Programlamaİbrahim Çelikbilek · Kodlab Yayın Dağıtım · 201711 okunma
Başlangıç seviyesinde fikir oluşması açısından yararlı
2020 2. kitabı
Öncelikle programlamaya yeni başlayan ve başlamayı düşünen arkadaşlara hitap eden bir kitap. Çok karmaşık olmayan, insanı yormayan bir kitap. Programlama temeli olan, işi bilen ve daha da kendini geliştirmek isteyen okurun beklentisini hiç karşılamaz. Bu kitaptan beklentisi olacağına yukardan vahiy yoluyla katkı beklesin daha iyi. Eğer yabancı dil konusunda sıkıntı çekilmiyorsa eğer, öğrenilmek istenen konu için doğrudan referans/başucu kitap olarak kabul gören kaynağın yahut teknik dökümantasyonun okunması her zaman için daha faydalı olacaktır. Ne idüğü belirsiz ve yetkinliği genel geçer kabul görmeyen bir kısım yazarların, sağdan soldan copy/paste sanatıyla oluşturdukları çöp yığınlarına (ki aslında böyle de dememek lazım, bir emek harcanıyor neticede ama sonuç doyurucu olamıyor ne yazıkki) tenezzül etmeyiniz. Kodlab’ın javascript kitabında, içerik/içeriğin doğruluğu ve teknik üslup konularında gerçekten vasatın altında bir kitap. Bu konuda Türkiye’de, Türkçe kaynak arayışında olanlar için tavsiyem Pusula Yayıncılık tarafından basılan kitaplardır. yine orijinal kaynaklar kadar olmasa bile en azından yetkinliği nispeten kabul görmüş ve belirli bir kaliteyi hedefleyerek yazan yazarların kitapları şüphesiz daha faydalı olacaktır.
Programlama
JavaScript Programlamaİbrahim Çelikbilek · Kodlab Yayın Dağıtım · 201711 okunma

İbrahim ÇelikbilekYazar · 1 kitap
Yüksek Lisansını Bilgi Güvenliği Mühendisliği alanında tamamlamış ve aynı alanda doktora programına devam etmektedir. Çalışma Alanları; Cyber Security, DDOS, Computer Forensic, Assembly, C, C++, Java, Ruby, Compiler/Interpreter/Decompiler/Virtual Machine, OpenJDK, LLVM, VMKit, GCC, Unix/Linux Kernel Programming, Byte_code(Java) / Bit_code (LLVM)