Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mutlak ve İnsan

Kabala'nın Temel Öğretileri

Leo Schaya

Kabala'nın Temel Öğretileri Hakkında

Kabala'nın Temel Öğretileri konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
3/10
2 Kişi
6
Okunma
2
Beğeni
472
Görüntülenme

Hakkında

“Her şey, zincirin en alt halkasına kadar birbiriyle bağlantılıdır ve Tanrı’nın hakikî zâtı hem yukarıda semalarda hem de aşağıda yeryüzündedir ve hiçbir şey O’nun dışında var olamaz. (…) Bunun üzerine tefekkür et ve anlayacaksın ki Tanrı’nın zâtı tüm bu âlemlerle bağlantılıdır, varoluşun tüm formları birbiriyle irtibatlıdır fakat onlar Tanrı’nın varlığından ve zâtından neşet eder.” Moşe de Leon Kabala, “Tevrat’ın özü”, “zamanın başlangıcından beri saklı sırların Yahudiliğin kalbindeki mahzeni” olarak mütalaa edilmektedir. Leo Schaya bu nitelikli eserinde, Kabala’nın bütün her şeyi kendi yüce arketiplerine yani on sefirota (Hayat Ağacı) veya Tanrı’nın ilkesel vechelerine bağlayan öğretilerini derinlikli bir şekilde izah ve şerh etmektedir. Eski Ahid ve Talmud’un yanı sıra, Yahudi mistisizminin klasik kaynaklarından yararlanarak dünyevî ferdîliğinden Mutlak ile aslî özdeşliğine kadar insanın çoklu mertebelerine tekabül eden Tek Hakikat’in sayısız derecelerinin kuşatıcı bir terkibini çıkarmıştır. Bu eser, âlemin zuhûru, insanın vazifesi ve tekâmülü ile ilgili temel sorulara cevaplar sunarak aslî birliğin sadece Yahudi ezoterik geleneğinin gözünden değil, diğer gelenekler tarafından da anlaşılmasında önemli bir zemin teşkil ediyor.
Yazar:
Leo Schaya
Leo Schaya
Çevirmen:
Sedat Yüksel
Sedat Yüksel
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 54 dk.Sayfa Sayısı: 208Basım Tarihi: Mart 2021Yayınevi: İnsan YayınlarıOrijinal Adı: The Universal Meaning of Kabbalah
ISBN: 9789755749679Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 41.7
Erkek% 58.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Leo Schaya
Leo SchayaYazar · 3 kitap
İsviçre'de geleneksel bir Yahudi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk gençlik yıllarından itibaren kendisini Doğu ve Batı'nın büyük metafizik öğretilerini özellikle de Neo-Platonizm, Sufizm ve Advaita Vedanta'yı araştırmaya adadı. Tradisyonalist/Perennialist okulun diğer yazarları ile birlikte bazı zor metafizik kavramları kavramaya ve antik ve ortaçağ dönemi bilgelerinin yazılarını yorumlamaya çalıştı. Schaya Kabala'nın metafizik ve ezoterik bilgeliği üzerine bazı makaleler ve yine konuyla ilgili The Universal Meaning of the Kabbalah (1958) adlı bir de kitap yayınladı. Ayrıca Sufi tevhid öğretisi üzerine de bir kitap kaleme almıştır.