Kalem'den

Yaşar Yiğit
0/10
0 Kişi
5
Okunma
Beğeni
414
Görüntülenme
Kalem, hemen her kültürde bilginin, aydınlanmanın, medeniyetin sembolü olmuştur. İnsana mesajları hayat kılınan Kerim Kitabımızda, "Nün; kaleme ve onunla yazanlara and olsun ki sen -Rabbinin lütfu sayesinde- asla deli değilsin." (Kalem, 2-1/68) buyurulmak suretiyle, kalem ve onunla yazılanlara dikkat çekilmiştir. Kalem, insana ve onun düşünce dünyasına tercümanıdır öteden beri. An gelir kalem, kelam olur; kelam, kalem olur dökülür satır satır. Kalemin yazdıkları bilim olur, bilgi olur, ahlak olur, sanat olur, estetik olur raf raf. Sanayi olur, teknoloji olur. Meşhur İslam düşünürü İbn Sina'ya nispet edilen, "Aletlerin en faydalısı kalemdir. Bir şişe mürekkep, bir külçe altından hayırlıdır." sözü, kalemin gücünü dile getirmesi açısından zikre değerdir. Elbette kalem, bilime eşlik ettiğinde nice değerin keşfine vesile olur. Kaldı ki medeniyetlerin imzası kalem ile atılır, medeniyetler kalem ile inşa olunur. Kalem varsa medeniyet vardır, kalem yoksa insanı varlık amacından uzaklaştıran cehalet bataklığı devreye girer. Cehalet ise karanlığın, umutsuzluğun adıdır insanoğlu için.
Kitabın Konusu:
233 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

233 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Kitap ismini Kur'an-ı Kerim'deki kalem süresinden alıyor. İnsanın ruh dünyasına, dünya hayatına ve ahiret hayatına ışık tutan ve çıkış yolları gösteren makalelerden oluşuyor. Her kişi mutlaka okumalı. Kendinizi sorgulayacak ve hesaba çekeceksiniz.
Kalem'den
Kalem'denYaşar Yiğit · Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları · 05 okunma

Yazar Hakkında

Yaşar Yiğit
Yaşar YiğitYazar · 11 kitap
İstanbul- Fatih Müftülüğü Salih Paşa Camii`nde imam-hatip olarak göreve yaptı. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1990-1993 yıllan arasında Haseki Eğitim Merkezinde ihtisas kursunu başarı ile bitirdi. 1993 yılında "İslâm Ceza Hukukunda Cezaların Şahsiliği Prensibi" konulu yüksek lisans tezini tamamladı. "İslâm Ceza Hukukunda Cezaların Yürürlüğü" konulu tezini tamamlayarak "Doktor'' ünvanını aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kuruluna Uzman olarak atandı. 17.03.19S9 tarihinde İstanbul- Fatih Müftülüğü Salih Paşa Camii`nde imam-hatip olarak göreve başladı. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1990-1993 yıllan arasında Haseki Eğitim Merkezinde ihtisas kursunu başarı ile bitirdi. 1993 yılında "İslâm Ceza Hukukunda Cezaların Şahsiliği Prensibi" konulu yüksek lisans tezini tamamladı. "İslâm Ceza Hukukunda Cezaların Yürürlüğü" konulu tezini, 199S yılında tamamlayarak "Doktor" unvanını aldı. 03.01.2031 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kuruluna Uzman olarak atandı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.