Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kalkınmada Kadın Emeği

Gülay Toksöz

Kalkınmada Kadın Emeği Gönderileri

Kalkınmada Kadın Emeği kitaplarını, Kalkınmada Kadın Emeği sözleri ve alıntılarını, Kalkınmada Kadın Emeği yazarlarını, Kalkınmada Kadın Emeği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kadınların güçlenmesinin kalkınma hedefi olması iki argümana dayandırılır: sosyal adalet insan refahının önemli bir boyutudur ve bu amacın izlenmesi özünde değer taşır ve kadınların güçlendirilmesi diğer amaçlar için bir araçtır.
...kadınların artan eğitim düzeyleri ile işgücüne katılım oranları arasındaki korelasyona rağmen eğitimsel kazanımlar işgücü piyasalarındaki ayrımcılık sonucu her zaman kazanıma dönüşmemektedir.
Reklam
Kimi zaman devletlerin görünürde kadınları korumak için getirdiği düzenlemeler kadınların aleyhine işleyebilmektedir.
Gelişmekte olan dünyada kadınların hala yarıya yakını tarımdadır. Tarımsal üretim sürecinde kadın emeği farklı boyutlarda yer alsa da köylü hanesinin idamesinde kadın emeği vazgeçilmez öneme sahiptir.
Ev içinde karşılıksız harcanan emek hesaba katılmadığı sürece makroekonomik politikaların gerçek etkinliğini değerlendirmek mümkün değildir.
Kadınların "vasıfsız" işleri yapması onların düşük nitelikli emek sahibi olmalarından değil, düşük nitelikli emek sahibi olarak kabul edildikleri için kendilerine "vasıfsız" işler verilmesinden ötürüdür.
Reklam
Oğlan ve kız çocuklarının erkeklere ve kadınlara dönüşmelerini iktidar terimleriyle anlamak için Freud'u yeniden yazmıştır. 'Eril' olan; iktidar ve egemenlik arar, benmerkezci, bireyci, rekabetçi ve pragmatiktir. 'Teknolojik tarz' erildir. 'Dişil' olan besleyici, sanatsal ve felsefidir. 'Estetik tarz' dişildir.
Birçok Üçüncü Dünya ülkesinde küresel ekonomik politikalar ülke hükümetlerinin politika ve eylemini kısıtlamaktadır.
Birçok siyah ve Üçüncü Dünyalı aktivist kadın için baskının tek kaynağı Batılı feministlerin söylediği gibi erkekler değildir, baskı ırk ve sınıfla da yakından bağlantılıdır.
Gelişmekte olan ülkeler için ortak kural erkeklerin kadınlardan daha hızlı biçimde geleneksel faaliyetlerden modern faaliyetlere geçmesidir.
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.