Kara Kedi

Tutku Savur
Mayıs 2025
Odessa Yayınları

2025 105. kitabı
“kara kedi” İnsanları bazen acıları bir birine yakınlaştırır. Aynı ateşlerde yananlar bir birlerine çekilir. Belki de bu yüzdendi Mehmet’in görür görmez gülce’ye vurulması. Gülce’nin, ayakları dibine yığılıp kalan Mehmet’e yüreğini tüm şefkatiyle açması. İşte aşk bazen sizi çağırır ve siz, hiç hesapta yokken icabet edersiniz bu çağrıya. Çünkü kader tüm ağlarını bunun için örmüştür. Bazen bir otobüs durağı, bazen tozlu bir kaldırım bazen soğuk bir hastane odası yakar koca bir alev topuna dönüşecek yangının ilk kıvılcımını ve o andan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Artık önünüzde bir yol vardır adına sevda denilen ve siz ilk adımınızı çoktan atmışsınızdır o yola doğru. Gerisi mi? Gerisi kısmet işte. Kah göz yaşı kah kahkaha, kah mutluluk, kah üzüntü… Ve ben malumunuz okuduğum kitaplarda şöyle kafa göz dalmak istediğim bir karakter mutlaka bulurum. Tabii burada da buldum. Ah Kadir Ah! Soğumaz içim seni şöyle evire çevire bir dövsem. Biliyorum. Bu kadir ne yaptı da bu kadar sinir etti seni diyeceksiniz. Ah ki ne ah! Neler etmedi neler! Okuduğunuz zaman eminim ki sizler de benimle aynı hisleri paylaşacaksınız. O halde buyurun Mehmet ve Gülce’nin oldukça tatlı aşkına eşlik eden Ahmet ile Ebru, Kadir ile Ayşe ve diğer herkesin evlerine birlikte misafir olalım. Aşkı, dostluğu, ihaneti, birlikte yaşayıp bazen mutluluktan bazen de üzüntüden göz yaşları dökelim. Şimdiden herkese keyifli okumalar dilerim. Hoş kalın, hoşça kalın, kitapla kalın..!
2023 7. kitabı
KARA KEDİ ÖZLEM CANBOLAT 166 SAYFA Uyuduğumda rüyalarıma girmeyecekse uyumanın ne anlamı var diyordu. Sanki her şey onunla anlam buluyordu ya da o var diye anlamlıydı bunca var olan şey. Sevgili Sevtap Eken öncülüğünde ve gezen kitap etkinliği kapsamında okuduğum bir kitabın daha sonuna geldim. Sevgili Özlem 'in ilk eseri kitap. Mehmet ve Gülce'nin hikayesine taşıdı bizleri satırları ile. Kiraz ağacı gölgesinde bir otobüs durağı. Biri bu duraktan otobüse binerek işyerine giden, diğeri ise bu durakta inerek işe giden iki genç. Bir şirkette ön muhasebe elamanı olarak çalışmaktadır Mehmet. Uzun yıllar önce anne ve babasını bir trafik kazasında kaybetmiş, komşular ve vefalı dostlar arasında bugünlere gelmiş, yirmili yaşlarında bir genç. Bir sabah her gün işe gidip geldiği otobüse binerken dikkatini kumral, güzel bir kız çeker. Gün boyu aklından çıkaramaz bu güzeli. Artık sabahları daha anlamlıdır işe gitmek. Zira adını bile bilmediği o kumral güzeli görecektir kısa bir an için bile olsa. Yine bir sabah durakta günlerdir devam eden hastalığın etkisiyle baygınlık geçirir. Hastane odasında açtığı gözlerine inanamaz. Çünkü onu hastaneye o gizemli güzel getirmiştir. Peki kim bu güzel derseniz Gülce ile tanıştırayım sizi. Annesi ve küçük kardeşi ile yaşayan, Mehmet'in evinin sokağındaki yaşlı bir çiftin yardımcısıdır Gülce. Tatsız bir olay sonucu tanışmış olsalarda kalpleri kıpır kıpırdır ikisininde. Ayşe, Kadir, Ahmet, Ebru ve diğerleri de hikayemize eşlik eden kahramanlar. Onların yaşadıklarına da şahit olduk kitap boyunca. Mehmet ve Gülce adım adım aşka yol alırken hem onların hikayesini hemde çevrelerinde yaşanan gelişmeleri öğrenmek için kitabı okumanız gerekecek. Akıcı ve kolay okunan bir dil ile kaleme alınmış hikayemiz. Maalesef editör ve yayınevi kaynaklı
Puan vermedi·166 syf.·
2023 1. kitabı
Kitabi çok beğenerek okudum ve herkese tavsiye ederim. Mehmet kendi halinde çalışan, annesini ve babasını bir kazada kaybetmiş bir gençtir. Otobüse bindiği sırada,otobüsten inerken Gülce'yi görmüş ve cok etkilenmişti. Bir gün Gülce indiği sırada Mehmet fenalaşmış ve Gülce onu hastaneye götürmüş ve aşkları bu şekilde başlamıştı. Romanda bunun yanında Mehmet'in iş yeri arkadaşları olan Ahmet ve Kadir'in başından geçenleri de okuyabilirsiniz. Mehmet ve Gülce mutluluğu yakalayabilecek miydi? Kadir ile Ayşe'nin arasında ne olacaktı, Ayşe'yi nasıl bir son bekliyordu? Ahmet ve Ebru aşkı olabilecek miydi? Daha fazlası romanda.
2025 64. kitabı
#okudumbitti# Kitap grubundan sevgili yazarımız Özlem Kayademir hocamızın Kara kedi kitabını bitirdim Özlem Kayademir, daha ilk sayfalardan okuyucuyu Mehmet’in geçmişine ve kalbindeki gölgeli sırlarına çekmeyi başarıyor. “Kara Kedi” lakabının kara bir sevdadan gelmesi, karakterin hem gizemini hem de kırılganlığını hissettiriyor. Mehmet’in Gülce’ye duyduğu sessiz aşk, otobüste başlayan karşılaşmayla masum görünüyor ama satır aralarında derin bir acının izleri var. Gülce’nin babasının ölümü ise hikâyeye hem hüzün hem de karakterlerin birbirine yaklaşmasını sağlayan duygusal bir katman ekliyor. Daha ilk bölümlerde bile hem merak hem de duygu yoğunluğu hissediliyor. Okudukça karakterlerin sırlarının nasıl açılacağını görmek için sabırsızlanıyorsunuz.” Tam bir Türk filmi tadında bir romandı. Kaleminiz daim olsun okurunuz bol olsun hocam
Edebiyat & Roman
Yorumm
2023 25. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2023 14:40
KARA KEDİ Yazarı: Özlem Canbolat Yayınevi: Lora Yayıncılık Sayfa Sayısı: 166 Merhaba Bugün yorumunu yapacağım kitap ilkokul arkadaşımın ilk kitabı Yazarlığın daim olsun yazarım Kara Kedi.. Bütün hikaye Mehmet'in Gülce'yi görmesi ile başladı. Mehmet bir şirkette ön muhasebe elemanı olarak çalışıyor. Gülce ise Mehmet'in evinin bulunduğu sokakta iki yaşlı insana bakıyor. Mehmet sabahları işe giderken durakta otobüsten inen kumral kızı aklından çıkaramaz. Sürekli dalar ve kumral güzeli düşünür. Bu dalmaları arkadaşları arasında alay konusu olur ve şirkette Mehmet'e bir lakap verirler. Mehmet'in lakabı artık "Kara Kedi" dir. Bir gün durakta fenalaşıp bayılan Mehmet'in yardımına Gülce koşar. Mehmet'in hastaneye yatırılması sürecinde yanından ayrılmayarak ikili arasındaki ilişkinin ilk tohumunu atar. Sonrasında annesi Fahriye Hanım ve kardeşi Cem ile de tanıştırır Mehmet'i. Mehmet ise ailesinin trafik kazasında kaybetmiş çocuk yaşta yaralı büyüyenlerdendir. Ebeveynleri kaçarak evlendiği için iki tarafta Mehmet'i alma taraftarı olmamış, Mehmet'i komşuları büyütmüştür. Hikaye Mehmet'in şirketteki arkadaşlarının hayatındanda olaylar ile daha bir akıcılık kazanmış. Çoğu yerinde acaba bu kimin gerçekteki hikayesi diye düşündüm. Merak ederek okudum. Yolun açık olsun canım yazarım. Kitaptan Alıntılar "Böyle mi olacak artık? Baktığım her yerde O'nu mu göreceğim?" "Bin tane kalem verseler elime, yetmez ki sana olan sevgime Öyle yerleştin ki kalbime, ben sana aitim sen bana bundan kime ne." "Boyumun yettiği kadar seviyorum seni. Çünkü boyumun yetmediği yerde senin yetişeceğini biliyorum."
1000k