Kara Lanet

Puan

7.210 üzerinden
15 kişi
2026 7. kitabı
Bu kitap, 1888 yılında Barselona'da geçen, çok gergin ve gizemli bir cinayet hikayesi. Barselona, büyük bir sergiye hazırlanırken şehirde genç kızlar teker teker kaybolmaya başlıyor. Bu olaylar halk arasında büyük bir korku yaratıyor. ​Hikayenin ana kahramanı, Daniel Amat'tır. Amat, bu korkunç kaybolma vakalarını çözmek zorunda bir nevi. Soruşturma ilerledikçe, cinayetlerin aslında yüzyıllar öncesine, 16. yüzyılın ünlü tıp bilimcisi Andreas Vesalius'un vücut ve anatomi hakkındaki gizemli çalışmalarına dayandığını fark ediyor. ​Kitabın en güçlü yanı ise bana göre atmosferi. Çünkü yazar, Barselona'nın hem göz kamaştırıcı hem de karanlık, yeraltı dünyasını çok iyi anlatıyor. Daniel Amat ipuçlarını birleştirirken bizde büyük bir gizemin ve tehlikeli sırların içine çekiliyoruz gibi hissettiriyor. Kitap, tarihi arka planı ve sürekli yüksek tuttuğu gerilimi sayesinde, hızlı ve sürükleyici bir okuma deneyimi sunuyor bence. Kısacası, tarihi bir şehirde geçen, çok eski sırlar içeren, heyecanlı bir dedektiflik macerası sevenler için kesinlikle tavsiyemdir bu kitap.
Kara LanetJordi Llobregat · Büyükada Yayıncılık · 201731 okunma
2022 6. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2022 02:45
Hoş bir kitap. Polisiye, gerilim ve bilim-kurgu'nun harmanlanarak yapıldığı bir kitap. Ben zaman açısından pek müsait olamadığım için bitirmem uzun sürdü ama her elime aldığımda zaman hızlı geçti. Anlatımı akıcı ve sizi olayın içinde yaşatıyor, karakterlerin duygularını hissediyorsunuz öyle ki kitap bitince aklımda "Hakan Altun - Hani Bekleyecektin" çalmaya başladı birden. Okuma listenize eklemenizi tavsiye ederim, iyi günler.
Düşünce
Kara LanetJordi Llobregat · Büyükada Yayıncılık · 201731 okunma