Yiğit Bir Memleket

İlk Yayın Tarihi:
2013
Akademisyen Yayınevi

Yusuf DelikocaYazar · 2 kitap
Yusuf DELİKOCA 01.10 1978 Adana / Aladağ ilçesi doğumludur. İlk, ona ve lise öğrenimini Adana'da yaptı. Yüksek öğrenimini Celal Bayar Ünıversıtesı De­mirci Eğitim fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü Temmuz 2002"de bitirerek tamamladı. Aynı yılın Eylül ayında Adana/ Bayram Karadağ İlköğretim Okulu'na Sosyal Bilgiler Öğretmem olarak atandı. Halen bu okulda öğretmenlik görevini sürdürmektedir. Yusuf DELİKOCA, 2003 yılı başında kurulan Çukurova StrateJık Araştır­malar Merkezi'nin(ÇASAM) kurucularından olup, bu kurumun başkan yardımcı­lığı görevini de sürdürmektedir. Çukurova'da Milli Mücadele, Osmanlı Dönemı ve Sonrası Ermeni Terörü konularında araştırmalar yapmış ve uzman olarak çok sa­yıda konferans vermiştir. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde akademik çalışmasını sür­düren Yusuf DELİKOCA, Şubat 2006'da Sosyal Bilgiler Öğretimi Ana Bilim Dalın­da Yüksek Lisansını tamamlayarak Bilim Uzmanı _oldu. ÇUKUROVA KAHRA­MANLARI, YÜZYILIN BULUŞMA NOKTASI KUVAYI MİLLİYE, KURTULUŞUN ÖCRETMENLERİ, ALADA(; TARİHİ ve SAIMBEY adlı kitapları vardır. Yerel ve bölgesel gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve basın açıklaması bulun­makta olup, TRT başta olmak üzere birçok televizyon kanalına konuk olmuş. bel­gesel programlara katılmıştır.