Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yusuf Delikoca

10.0/10
1 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
864
Görüntülenme

Hakkında

Yusuf DELİKOCA 01.10 1978 Adana / Aladağ ilçesi doğumludur. İlk, ona ve lise öğrenimini Adana'da yaptı. Yüksek öğrenimini Celal Bayar Ünıversıtesı De­mirci Eğitim fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü Temmuz 2002"de bitirerek tamamladı. Aynı yılın Eylül ayında Adana/ Bayram Karadağ İlköğretim Okulu'na Sosyal Bilgiler Öğretmem olarak atandı. Halen bu okulda öğretmenlik görevini sürdürmektedir. Yusuf DELİKOCA, 2003 yılı başında kurulan Çukurova StrateJık Araştır­malar Merkezi'nin(ÇASAM) kurucularından olup, bu kurumun başkan yardımcı­lığı görevini de sürdürmektedir. Çukurova'da Milli Mücadele, Osmanlı Dönemı ve Sonrası Ermeni Terörü konularında araştırmalar yapmış ve uzman olarak çok sa­yıda konferans vermiştir. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde akademik çalışmasını sür­düren Yusuf DELİKOCA, Şubat 2006'da Sosyal Bilgiler Öğretimi Ana Bilim Dalın­da Yüksek Lisansını tamamlayarak Bilim Uzmanı _oldu. ÇUKUROVA KAHRA­MANLARI, YÜZYILIN BULUŞMA NOKTASI KUVAYI MİLLİYE, KURTULUŞUN ÖCRETMENLERİ, ALADA(; TARİHİ ve SAIMBEY adlı kitapları vardır. Yerel ve bölgesel gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve basın açıklaması bulun­makta olup, TRT başta olmak üzere birçok televizyon kanalına konuk olmuş. bel­gesel programlara katılmıştır.
Tam adı:
Yusuf Delikoca
Unvan:
Yazar
Doğum:
Aladağ, Adana, 1 Ekim 1978

Okurlar

1 okur beğendi.
4 okur okudu.
1 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
1920 yılının Haziran ayı Çukurova insanı için büyük bir katliam ayı olmuştu. Ramazan ayıydı aslında. Oruç tutan müslümanlar yüzlerce şehit haberiyle, yağma, soygun ve katliamlarla kahroldular. Büyük bir kısmı Adana'yı terk etti. Binlerce insanımız Fransızların gözleri önünde Ermeniler tarafından katledildi. Fransızlar, 20 günlük mütareke boyunca adeta Ermenileri canavarlaştırdılar. Katliamlar karşısında bir kaç Ermeni sorguya çekilip tutuklandı. Ama bunun dışında hiçbir şey yapılamadı.
Sayfa 66
5 Ocak 1922 günü Adana sokaklarında ay yıldızlı al bayrağımız dalgalandı. Büyük bir sevinçle sokaklara dökülen Adanalılar, kurtuluş sevincini birbirleriyle doyasıya sarılarak ve de zafer naraları atarak kutladılar. Öz vatanlarında gurbet acısı tatmış bir millet, Kurtuluş Bayramı için özenle hazırlanmış dev Türk bayrağını (7*15 m.) Adana sokaklarında dalgalandırdı.
Sayfa 98
Reklam
Teslim olan Fransız kuvvetlerine vefakâr Türk köylüleri bulgur pilavı ve ayran ikram ettiler. Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi olan fakat o beyannameye bir türlü sadık kalmayı beceremeyen Fransızlar'a insanlık dersi verdiler.
Sayfa 63
21 erkek,18 kadın ve üç çocuk olmak üzere 42 kişi katledildi.15 Haziran 1920 günü Ermeni çeteleri Camili Köyü'nü ve Rıfat Efendi Çiftliğini bastılar; 500 kadar Müslümanı önlerine katarak Ceyhan Nehri kenarına kadar getirip katlettiler.
Sayfa 66
Karboğazı'nda yaşanan kahramanlığı duyan Paşa'nın ağzından şu sözler döküldü: "Bir Türk Dünyaya Bedeldir."
Sayfa 63
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok