Kariyer Kitabı

Aralık 2017
Abaküs Kitap

2020 9. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2020 17:30
Bazılarımız çoktan kariyer hayatına başladı bazılarımız başlamak için mezuniyetini, iş bulabilmeyi bekliyor... Sonuç olarak hepimizin bir kariyer planlaması ve kurumsal hayatta yaşam mücadelesi olacak. Bu kitabın yazılma amacı deneyimlerden faydalandırmak. Fayda almayı bilirsek faydalı olacağına inanıyorum. Maddeleştirmeler acaba sıkılacak mıyım sorusunu düşünmeme neden oldu fakat o kadar güzel anlatılmış ki ben fark etmeden kitabı bitirmiş buldum kendimi :)
Eğitim
Kariyer KitabıOzan Dağdeviren · Abaküs Kitap · 201713 okunma
2018 3. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2018 20:18
İlk mezunlar, İşsizlerin ve İş arayanların başvurabileceği kaynak kitaplardan bir tanesi olmuş. Sade ve eğlenceli aynı zamanlı anlaşılması çok kolay. Türk yazar olması paha biçilmez. Yabancı kaynaklar Türkiye açısından değerlendirildiği zaman bize bazen yardımcı olamıyabiliyor.
Eğitim
Kariyer KitabıOzan Dağdeviren · Abaküs Kitap · 201713 okunma

Ozan DağdevirenYazar · 4 kitap
Kendini bildi bileli meraklı birisidir. Ancak bir noktada maymun iştahlılığı bırakmış ve kendi gelişiminin merkezine iyi bir insan davranışı gözlemcisi olma hedefini almıştır. Liseyi Robert Kolej’de okumuş, Boğaziçi Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Psikoloji alanlarında eğitim almış, Galatasaray Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. İş hayatının ilk yıllarını Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde, daha sonraki yıllarını ise veri okumak ve toplumsal gözlemlerini sayılarla desteklemek için pazar araştırma şirketi TNS’te geçirmiştir. Takip eden yıllarda Heidrick&Struggles’ta Liderlik Danışmanlığı alanında çalışmıştır. Geçmiş 3 yıldır ise Turkcell’de Yetenek İşe Alımı ve İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak çalışmaktaydı. Creative Hiring, The Other Way ve Sert: Sorgulayarak Mutlu Kalma Sanatı isimleriyle ikisi İngilizce biri Türkçe olmak üzere basılmış üç kitabı bulunmaktadır. Yakın zamanda çıkacak ikinci Türkçe kitabı Yetenek Kaşifi: Doğru İnsanı İşe Al hazırlık aşamasındadır. Kurumlara ve bireylere yönelik eğitimler tasarlamakta, kariyer danışmanı olarak destek vermekte ve düzenli olarak teknoloji, insan davranışı, toplumsal değişim konularında yazı ve içerik üretmektedir.