Bir Afrika İmparatorluğunun Yükselişi ve Çöküşü

Alfred J. Church
Günümüzde Afrika’nın kuzeyinde bir harabe olan Kartaca eskiden dünyanın en güçlü imparatorluklarından birinin başkentiydi. “Kartaca’nın öyküsünü anlatmak bir hayli zor zira bunu duygudaşlığa kapılmadan ve düşmanlarının bakış açısından ele almak gerekiyor. Öte yandan, yararlanılacak bol miktarda malzemenin bulunması da büyük bir avantaj; bu sayede belli oranda oldukça gerçekçi bir öykü anlatılabilir.” Alfred J. Church son derece canlı bir anlatımla bizi kentin kuruluş efsanelerinden Kartaca’nın Akdeniz’deki hâkimiyetine, Hannibal’in İtalya seferinden Kartaca’nın Roma tarafından yok edilmesine dek uzun bir yolculuğa çıkarıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 48 dk.Sayfa Sayısı: 240Basım Tarihi: Ocak 2021Yayınevi: Say YayınlarıOrijinal Adı: Carthage or the Empire of Africa
ISBN: 9786050208269Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

240 syf.
9/10 puan verdi
Hannibal Barca
Antik Çağların efsanevi imparatorluklarından Kartaca. Eser özellikle Romalı yazarların belgelerinden alıntılar sunarak yazılmış. Son derece faydalı bir içeriğe sahip. Hannibal Barca'dan Holimcar'a, Hanno ve nicesine kadar Kartaca'yı efsanevi yapan tüm liderlerin dönemlerini spesifik bilgiler ile ele alarak sizlere adete o dönemleri yaşatıyor. Roma İmparatorluğunun başına öyle bela oluyor ki en sonunda Hannibal Roma önlerine kadar gidip, yıllarca Roma'ya kan kusturuyor. Tabii ki bunun ağır bir bedeli oluyor, savaşın her safhasında Kartaca başarı elde ederken, sonuca Roma ulaşıyor. Muharebeler kazanılır ama savaşlar zaferle sonuçlanırın vücut bulmuş halidir Roma ve Kartaca arasında yaşanan savaşlar. Roma en sonunda Kartaca'ya gelir ve burayı tamamen yok ederek, efsanevi Fenike kökenli Kartaca'yı tarihin tozlu sayfalarına gönderir. Akıcı güzel akademik bir eser, konuya meraklı olanlar varsa tavsiye ederim.
KartacaAlfred J. Church · Say Yayınları · 20216 okunma
240 syf.
7/10 puan verdi
Okurken insanı rahatsız eden çeviri ve editör hatalarıyla dolu bir kitap. Kullanılan görseller anlatılanlarla uyumlu olmadığından anlamsız kalmış. Yine de Hanno ve Hannibal'in maceralarını okumak keyifliydi.
KartacaAlfred J. Church · Say Yayınları · 20216 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.