Bir Afrika İmparatorluğunun Yükselişi ve Çöküşü

Carthage or the Empire of Africa
9786050208269

Hannibal Barca
2024 14. kitabı
Antik Çağların efsanevi imparatorluklarından Kartaca. Eser özellikle Romalı yazarların belgelerinden alıntılar sunarak yazılmış. Son derece faydalı bir içeriğe sahip. Hannibal Barca'dan Holimcar'a, Hanno ve nicesine kadar Kartaca'yı efsanevi yapan tüm liderlerin dönemlerini spesifik bilgiler ile ele alarak sizlere adete o dönemleri yaşatıyor. Roma İmparatorluğunun başına öyle bela oluyor ki en sonunda Hannibal Roma önlerine kadar gidip, yıllarca Roma'ya kan kusturuyor. Tabii ki bunun ağır bir bedeli oluyor, savaşın her safhasında Kartaca başarı elde ederken, sonuca Roma ulaşıyor. Muharebeler kazanılır ama savaşlar zaferle sonuçlanırın vücut bulmuş halidir Roma ve Kartaca arasında yaşanan savaşlar. Roma en sonunda Kartaca'ya gelir ve burayı tamamen yok ederek, efsanevi Fenike kökenli Kartaca'yı tarihin tozlu sayfalarına gönderir. Akıcı güzel akademik bir eser, konuya meraklı olanlar varsa tavsiye ederim.
Alıntı
KartacaAlfred J. Church · Say Yayınları · 20218 okunma
2021 8. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2021 12:19
Okurken insanı rahatsız eden çeviri ve editör hatalarıyla dolu bir kitap. Kullanılan görseller anlatılanlarla uyumlu olmadığından anlamsız kalmış. Yine de Hanno ve Hannibal'in maceralarını okumak keyifliydi.
KartacaAlfred J. Church · Say Yayınları · 20218 okunma