Jasper Dent Serisi 1. Kitap

I Hunt Killers
Sıralamalar

2025 35. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2025 14:24
Dört senedir kitaplığımda duran ve anca elime alıp okuduğum bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Bu sefer ki kitabımız bir polisiye kitabı. Novellaları hariç 3 kitaptan oluşan "I Hunt Killers" Serisi'nin ya da Türkiye'de yayınlandığı isimler Jasper Dent Serisi'nin ilk kitabı Katil Avcısı. Sıralı okunması gereken kitaplardan çünkü karakter kurgusu veya her kitabı başka bir kurgusu olan kitaplardan değil. Birbirinin devam niteliğinde bir hikayesi var. Yani aslında kitap yarım bitiyor ve ikinci kitapla devam edecek... Ama bilin ne yok? Serinin devamı yok. Pegasus'un yarım bıraktığı serilerden biri... ben şahsen devam etmeyi düşünmüyorum belki ama sevenler edebilirdi de bence... Pegasus tarafından harcanan bir seri daha... belki çıkarırlar ama pek umudum yok açıkçası. Öncelikle kitap çok güzel bir konuya sahipti. Aslında kolay okunan ve zekice kurgulanmış bir olay döngüsü vardı. Ama okurken polisiye kitaplardaki gizemi, heyecanı ve merakı okurun içinde oluşturmuyordu. Bir şeyler eksikti kitapta... Ne olduğunu tanımlayamıyorum ama okuduğum polisiye kitaplardaki o heyecanı hissettirmedi bana. Detaylı yorum için : illekitap.blogspot.com/2025/05/barry-l...
2021 83. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 19:57
Jasper Dent, Amerika'nın en ünlü seri katilinin oğlu ve küçük bir kasabada yaşıyor. Babası hapisteyken kasabada cinayetler işlenmeye başlıyor. Konu başarılı ama daha iyi işlenebilirdi. Katilin kim olduğunu anlamak zor değil. Daha fazla zeka görebilirdik. Özellikle Jasper'ın katil konusunda yardımını istediği babasıyla olan konuşmasında. İlk kitaptaki bir karakterin ikinci kitapta babasının yardakçısı olduğu ortaya çıkacak gibi. Çıktığında ikinci kitabı da okuyacağım çünkü konusu daha iyi olacak. Bu arada Howwie ve Connie'ye bayıldım.
2023 18. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2023 10:12
Kitabın yarısındayken kısa bir inceleme yazmak istedim. Bitirdiğimde düşüncelerim farklı olursa tekrar paylaşım yaparım. Başlarda babası seri katil olan bir çocuğun ne kadar farklı bir konu ve bakış açısı olduğunu düşünüp merakla okumaya başlamıştım. Fakat kitaptan fazlasıyla sıkıldım. Yazarın ana karakterin normal bir insan gibi davranmaya çalışmasındaki yaşadığı içsel zorlukları gereksiz uzattığını düşünüyorum. Belki sonu beni şaşırtabilir; hala umudum var :) ^^^ Güncelleme^^^ Maalesef ki kitabı hiç sevemedim. O kadar bunaldım ki elimde sakız gibi uzadı. İnanılmaz sığ bir kitaptı. Okumak isteyenlere önermiyorum.

Barry LygaYazar · 3 kitap
Barry Lyga Amerikalı genç yetişkin roman yazarı ve kısa öykü yazarıdır. O New york'ta yaşıyor. Lyga 1993 yılında Yale'de İngilizce eğitimi aldı. Daha sonra gençlik yıllarını çizgi romanlara daldıktan sonra Diamond Comic Distribütörlerinde on yıl çalıştı. Bu dönemde Lyga kısa öykülerini yayınladı.