Kefaret

Yazar:
Cem Keçe
Ağustos 2018
Pusula Yayınevi

Çok sevdiğim ve epey sevmediğim kitaplara sessiz kalamam bilirsiniz :)
2023 40. kitabı
Okunma: 16 Mart 2023 17:24
Selamlar. Devam etmekte olduğum Aile Danışmanlığı Sertifika Programında ödev olarak verildiği için okuduğum bir kitap Kefaret. Bu zamana kadarki en keyif verici ödevdi diyebilirim. A.Cem Keçe zaten Türkiye'de 'Cinsel Terapi' denince ilk akla gelen isimlerden. İlk 250 sayfada yaklaşık 9 aydır hiç cinsel ilişkiye girmemiş, otuzlu yaşlarında, evli bir çift olan Feridun ve Deniz'in ev halleri, iş yaşantıları, çocukluk yılları anlatılıyor. Sonraki 100 sayfa ise onların, hem bireysel hem çift terapi seanslarından oluşuyor ki bana göre kitabı 'mutlaka okunmalı' yapan bölüm de burası. Tabii meraklısına. Ben yine de herkesin bilmesinde fayda gördüğüm bazı içerikleri alıntı olarak paylaşmayı düşünüyorum az sonra. Kitabı okumasanız da en azından alıntılara bir göz atabilirsiniz. Aşkla, seksle kalın :)
Cinsel Sağlık
2024 34. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2024 21:41
Sanırım son zamanlarda beni en çok etkileyen kitaplar sıralamasının zirvesine yerleşti Kefaret. Özellikle son iki sayfası tabir-i caizse balyoz gibi indi tepeme. Hem sayfalarca şey yazmak istiyorum hem de bu kadarı yeter herkes okusun, okusun ki kendinden bir şeyler bulsun, travmalarıyla yüzleşsin istiyorum. Tek cümleyle harika bir kitaptı. Tavsiye etmek mi? Şu ana kadar okumamanız bile hata. :))
2025 7. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 14:25
Sarsan bir kitap desem uygun olur sanırım. Geçmişin farkında olmadığımız etkileri ürkütücü. Kendimizde gördüğümüz yanlışların bedelini ödemek için acı çekme isteğinde oluşumuz daha da ürkütücü. Canımızı sıkan şeyler yaşıyoruz ya belki de o yaşananları tamamen biz oluşturuyoruz. Bedel ödeme derdiyle. Geçmişin kefareti… İşin kötüsü bilinç altı yapıyor farkında değiliz. Farkında olmadan kendime eziyet edip etmediğimi nerden bileceğim ? Yok daha neler deyip yola devam edeceğim tabii. Hayatı zorlaştırma kafası dilerim kimseye uğramasın. Rabbim de psikolojimize zeval vermesin.
2024 3. kitabı
Cem Keçe'nin insan duygu düşüncelerinin çocukluktan itibaren nasıl şekillendiğini , cezalandırıcı ihmalkar ebevyn davranışlarının kendi çocuklarını ne derece etkilediğini anlatan romanı. Birey kendi mutlu olduğunda içten içe bu mutluluktan farkında olmadan huzursuz olduğu, hatta suçluluk duyduğu için mutluluktan kaçmasını.. insanın kendi kendini farkında olmadan cezalandırmasını anlatan muhteşem bir roman. "Demir parmaklıklı bir pencereden bakıyorsunuz, önünüz deniz, güvenlik içindir diyorsunuz, baksanız arkanıza göreceksiniz. Aslında hapishanedesiniz"
İnsan ve Hayat
2023 8. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2023 01:15
Kefaret; çocuklukta biriktirilen yaraların, çocuk kalbiyle anlamlandırmanın, yetişkinlikte nasıl ortaya çıktığını, nelere sebep olduğunu anlatıyor. Beklentimi çok karşılamadı. Giriş kısmı uzun ve çok tekrar düşmüş olmasına rağmen gelişme ve özellikle sonuç kısmı kısa tutulmuştu. Ayrıca ana karakterlerin dindar olarak tasvir edilmesi (dindarlık sanki takıntıymış gibi göstermesi) beni rahatsız etti.
2021 11. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2021 03:48
Öncelikle çok teşekkür ederim. Çocuklukta yaşanan cinsel travmaları ve psikolojik DNA ile atalarımızın travmalarını nasıl sahiplendiğimizi kitabı okurken harfi harfine algıladım ve hayrete düştüm. Kitabın en önemli fikri, Atalarımızın acılarını sahiplenişimizi ve bunun bizde ömür boyu KEFARET ödeme bedeli oluşturduğunu anlatmak istemesinde. Feridün ile Deniz 'in geçmişinde yaşadığı travmalar ve gen aracılığı ile acıları sahiplenme biçimleri, acaba onların evliliğinde ne tarz sorunlara sebep olucak? Kesinlikle okunması gereken bir kitap....

Cem KeçeYazar · 25 kitap
9 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Azerbaycan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'nda Psikiyatri İhtisası yaptı. Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nde “Aile Danışmanlığı” eğitimi aldı. Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik üzerine Yüksek Lisans yaptı. Prof. Dr. Vamık Volkan’dan psikanalitik psikoterapi eğitimi ve süpervizyonu aldı. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği ( CİSED - cised.org.tr )’ni kurdu, yıllarca genel başkanlığını yürüttü ve halen CİSED Onursal Başkanı olarak dernekteki görevine devam etmektedir. Türkiye Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği ( PSİKODER - psikoder.org.tr )'ni kurdu ve halen PSİKODER Genel Başkanı olarak çalışıyor. “Huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için...” 6 yıldır Sabah Gazetesi’nde her çarşamba cinsel sağlık köşesinde, çeşitli dergi, web sitesi ve gazetelerde günlük ve haftalık yazılar yazmakta, okuyucularından gelen “psikolojik sorunlar, aşk, evlik, ilişkiler ve cinsellik” konulu soruları yanıtlamakta ve ruh sağlığı profesyonellerine psikoterapi, cinsel terapi ve evlilik terapisi eğitimleri vermektedir.