Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kekik Kokulu Yıllar

Nazif Evren

Kekik Kokulu Yıllar Gönderileri

Kekik Kokulu Yıllar kitaplarını, Kekik Kokulu Yıllar sözleri ve alıntılarını, Kekik Kokulu Yıllar yazarlarını, Kekik Kokulu Yıllar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
[ Köy Enstitüleri Marşı ]
Kafa dinç, el nasırlı, gönül rahat, alın ak, Biz ulusal varlığın temeliyiz, köküyüz.. Biz yurdun öz sahibi, efendisi, köylüyüz...
İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
"Anımsarsınız, yüz gram ekmeğin vesikayla verildiği günlerde üç yüz ton buğday ürettiğimiz tarlayı o da yok şimdi..."
Sayfa 196 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
Reklam
"Yaşanmadan yazılan kitaplar okunur bizim okullarımızda... Daha ne kadar okunacak bilinmez..."
Sayfa 182 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
"Evet, Köy Enstitüleri büyük bir atılımdı... Köy çocuklarına kucak açıp bu yuvalara emek vermiş eğitimcileri daima saygıyla anacağız..."
Sayfa 171 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
"Bu arada Köy Enstitüleri kötülendikçe kötüleniyordu... Çalışanlar; öğretmen, öğrenci, ustaöğrenci, idareci" Moskof uşağı"ydı... (...) Düşünüyordum... Onca yıl çalıştığım Köy Enstitüsi kurumları gerçekten bu anlatılanlar gibi miydi? Bu kadar kötü müydü bu kurumlar? Yıllarca bu kötülüklere mi katkıda bulunmuştum? Görememiş miydim? Sorunlar inandığım gibi değil miydi? Bu kadar emek... Peki ya Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk köylüsü için söylediği, öğrencilerimiz ile birlikte ezberlediğimiz, << Yedi yüzyıldan beri yeryüzünün çeşitli yerlerine göndererek kanlarını akıttığımız, kemiklerini topraklarında bıraktığımız ve yedi yüzyıldan beri emeklerini ellerinden alıp har vurup harman savurduğumuz ve buna karşılık her yerde her gün kötüleyip horladığımız ve bunca verdiklerine, bağışladıklarına karşı, nankörlük, saygısızlık ve zorbalıkla uşak yerine indirmek istediğimiz, yurdun bu gerçek sahibinin önünde bugün utançla ve saygıyla gerçek yerimizi alalım... >> sözleri gerçekliğini yitirmiş miydi?..
Sayfa 152 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
"Çifteler Köy Enstitüsü'nde 1943-1944 yıllarında elektriği su gücüyle elde ediyorduk... Seydisuyu'nu çeviriyor, eski bir arkla değirmene getiriyor, oraya konulan bir türbinle de elektrik üretiyorduk..."
Sayfa 119 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
Reklam
[ Köy Enstitüleri ]
"Bu, yukarıdan aşağıya uygulanan demokratik bir eğitimdi... Dicle'de öğrencilerin bir eleştirisini izleyen Bakan Hasan Ali Yücel, Ankara'ya döndüğünde İnönü'ye <<Paşam, oradaki çocuklar bizden çok iyi tartışıyorlar>> demişti..."
Sayfa 110 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
(...) "asıl köyün çocuklarını alıp, köylerine göre yetiştirmek gerekiyordu... Gelenlerin durumu perişandı... Saçları uzun, sırtlarında ağarmış bir gömlek, ayaklarında çarık, kimilerinin üzerinde rengi atmış asker ceketi vardı... Bakanlığın gönderdiği kumaştan yazlık ve kışlık olmak üzere üçer tip büyük, orta, küçük boy urbayı hazırlamıştık... "
Sayfa 89 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu
"Köy Enstitülerinde çalışmak bir inanç temeline dayanıyordu... Bu temel, Türk köyünün ve köylüsünün eğitim yoluyla kalkınmasıydı..."
Sayfa 9 - İnova Yayınları 1.Basım Ocak 2015Kitabı okudu