Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kendi Kalemini Kıranlar

Cemile Sümeyra

Kendi Kalemini Kıranlar Sözleri ve Alıntıları

Kendi Kalemini Kıranlar sözleri ve alıntılarını, Kendi Kalemini Kıranlar kitap alıntılarını, Kendi Kalemini Kıranlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Edebiyat alanında geri kalmışlığımızın sebebini düşünüyorum şu an...
Batı dünyasında intihar olgusu, Türk toplumundan çok daha önce ve çok boyutlu olarak tartışılmıştır. Türk toplumunun , müslüman bir toplum olması hasebiyle intiharı yasak ve günah bir eylem olarak algılaması nedeniyle intihar, uzun bir süre toplumsal bir sorun halinde algılanıp yazılı ve sözlü olarak değerlendirilememiştir.
Beşir Fuad
''...materyalist felsefenin ve pozitivist anlayışın edebiyata nasıl uyarlanacağını göstermek için Güneş adında bir dergi yayınlamıştır.''
Reklam
Zafer Ekin Karabay'ın intihar mektubu kendisine ulaştırılan Can Dündar, onun intihar nedenini sorgular ve şöyle bir açıklama yapar.Mesele (Mayakovski’den Kaan İnce’ye, Van Gogh’dan Nilgün Marmara’ya, Jack London’dan, Hemingway’e kadar) bütün sanatçıların, vicdan sahiplerinin, hayatı sevenlerin meselesi: Ozanın, başkalarının acısı pahasına elde edilen mutluluğu kabullenememesi... Alaattin Topçu’nun deyişiyle "hayatın ağırlığı karşısında insanın hafifliğini", "N’apalım, dünya böyle" diye geçiştirememesi... Sokaktaki tevekkülle baş edememesi... Sokaktakilerden olmayıp, onları dönüştürmeye de gücünün yetmemesi... Ve "kendiyle barışıp" haksızlığa alışarak yok olmaktansa, intihar ederek var olmayı tercih etmesi... Nilgün Marmara da "Ey, iki adımlık yerküre/ senin bütün arka bahçelerini gördüm ben" deyip gitmedi mi?
Hece dergisi, ''Yaşadığı gün sayısı kadar okudu dense yeridir'' cümlesiyle İlhami Çiçek'teki okuma tutkusunun altını çizer. Okuyan, düşünen ve sanatıyla da yaşadığı çağı, çağının insanını sorgulayan bir şairdir o.
Camus, intiharı: ''Varoluş problemini kesin olarak çözme kararının bir işareti'' olarak görmüştür.
Zafer Ekin Karabay
Yerleşik Yabancı’ydım her yere Metin Abi... Sen yanarak öldün ve ben ne yangınlar geçirdim sana ulaşabilmek için. Daha ne kadar dayanabilirdim, herkesin bir başkasının acısı pahasına mutlu olduğu yaşama? Tüm arkadaşlarımı ve sevgilim Meral’i çok seviyorum. Beni affedin! 13.09.2002, Zafer Erkin''
Reklam
Alaattin Topçu'nun deyişiyle; "Hayatın ağırlığı karşısında insanın hafifliğini", "N'apalım, dünya böyle" diye geçiştirememesi... Sokaktaki tevekkülle baş edememesi... Sokaktakilerden olamayıp onları dönüştürmeye de gücünün yetmemesi... Ve "kendiyle barışıp" haksızlığa alışarak yok olmaktansa, intihar ederek var olmayı tercih etmesi... Nilgün Marmara da "Ey, iki adımlık yerküre/senin bütün arka bahçelerini gördüm ben" deyip gitmedi mi?"
Sayfa 188 - Dündar, Can, "Şairin İntiharı", Milliyet, 5.10.2002Kitabı okudu
“Bir insanın özgürlüğü için bin İnsanı acılar içinde bıraktım. Beni Affedin.”
Ömer İhyaüddin Efendi
Zannım, serimdeki sevdayı aşkı Dağlar başındaki dumandan aldım
"Yaşamda düşleriyle var olmaya çalışanlar, düşlerine yönelik toplu bir saldırıyla karşılaşıyorlar. Yeni düşler ve yeni kırgınlıklar, isyanın yanına her zaman nihilizmi de bırakıyor. Ben de yaşamı herkesin bir başkasının acısı pahasına mutlu olduğu bir trajedi olarak algılıyorum ve dışarıdaki dünyada değil belki ama kendime dönünce nihilizmin duvarlarına sıkışıyorum. Böyle yaşamak benim için bir katlanma etkinliğine dönüşüyor."
Sayfa 186Kitabı okudu
94 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.