ÖZLEM PEKER / KENDİNE ÖZLEM
Selam, nasılsınız? Okumalarınız nasıl gidiyor? Ben, mart ayında okuduğum kitapları paylaşmaya devam ediyorum Elime aldığım gibi bitirdiğim ama bitince de uzun süre zihnimi meşgul eden, yazarın kendi hayatını kaleme aldığı bu kıymetli eser ile sizleri tanıştırmaya geldim.
Kitabı bitirdiğimde, duygularım gerçekten karıştı. Kendine Özlem, yalnızca bir hastalık mücadelesi değil; bir insanın hayatla kurduğu bağın, kaybolduğu yerlerden yeniden nasıl doğduğunun hikayesi. Özlem Peker’in kanserle mücadelesi, sadece bedensel değil, ruhsal bir yolculuğa da dönüşüyor. Her satırında onun duygularını, korkularını, hayal kırıklıklarını, ama en çok da umutla yeniden doğma mücadelesini okuyorsunuz.
Kitap, bana insanın içsel gücünün ne kadar değerli olduğunu hatırlattı. Özlem Peker’in yazdığı her cümlede, hastalıkla savaşı sadece bedeninde değil, ruhunda da verdiği bir mücadelenin izlerini buldum. O kadar samimi ve içtendi ki, sanki onun yerine ben de bu yolculuğu yapıyordum. Her sayfa, adeta bir ayna gibiydi.
Kendine özlem duymak, sadece kaybedilenleri değil, hayatta kalanları da görmek demekmiş. Özlem, hastalığa karşı verdiği mücadelesinde, ne kadar zor olsa da, yeniden kendini bulmayı başardı. Kitap, bana şunu hatırlattı: Her kayıp, bir yeniliğe gebedir. Her düşüş, bir yükselişin başlangıcıdır. Özlem Peker’in anlatımı, bana yalnızca hastalıkla değil, yaşamın tüm zorluklarıyla nasıl başa çıkılacağını gösterdi.
Eğer bir kadının içindeki en derin korkuları, en büyük özlemleri ve aynı zamanda yeniden doğuşunu görmek istiyorsanız, Kendine Özlem tam aradığınız kitap. Bu kitap, yalnızca bir hastalığın hikayesini anlatmıyor; insanın kendi içindeki gücü, şükrü ve yeniden doğuşu keşfetmesini sağlıyor. Benim yoluma ışık, kalbime şifa olan bu eseri, sizlere naçizane