Kendine Özlem

Şubat 2025
Ritim Sanat Yayınları

2025 2. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2025 00:34
Özlem Peker Değerli meslektaşım, arkadaşım Özlem hocamın kitabıyla tanışın. Kitabı okuduktan sonra bir kez daha gurur duydum onunla. Öncelikle onu ve kısaca hikâyesini kendi kaleminden okuyalım. Özlem hocam şöyle anlatıyor kendini: "Bu satırları kaleme almaya karar verip ilk cümle yazıya döküldüğünde ben kimdim? Kısaca, kalemim döndüğünce bahsedeyim: İsmim Özlem. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ataması yapılmamış bir öğretmenim. Devam eden bir tedavi sürecinin içerisindeyim. "Devam eden tedavi süreci" demek bile o kadar önemli ki. Bu cümle bir yola çıkılmış olduğunun göstergesi. Kanser teşhisi aldığımda bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyordum. Her şey yolunda giderken bir hafta içinde hayatımın değişeceğini ben de dahil olmak üzere kimse tahmin edemezdi. Doktorlar bana kendini kansere hazırla dediğinde aklıma gelen ilk şey ölmek için çok genç olduğumdu. Hayata karşı ruhum kırılmıştı. Bir süre bu durumu kabullenemedim. Ne yașadığımı idrak edemiyordum. Vücudumda bana, hayatıma eşlik eden bir tümörüm vardı bunu zor da olsa kabullenmiştim. İșin en zor kısımlarından birisi de kabullenme evresi bana göre. Asla kendine yakıştıramadığın olmaz dediğin anda seninle birlikte olduğunu kabullenince hayatın rengi daha bir farklı geliyor. Kimine siyah, kimine beyaz, belki gri ya da rengârenk. Her kadın gibi saçlarımı seviyordum. Beni en çok üzen șey kanser olmak değil saçlarımı kaybetmekti. Sağlıklı düşünmeye bașlayınca saçların o kadar da önemli olmadığını fark ettim. Elbette bu hastalığı yenecektim ve her insan gibi ben de dünyaya çok yakışıyordum. Sağlığımı kaybetmiştim evet ama gülüşümden bir șey kaybetmediğime emindim. Şimdi dönüp arkama baktığımda zor da olsa kendisiyle, mücadelesiyle gurur duyan bir Özlem görüyorum. Ben bu süreçte
2025 45. kitabı
Okunma: 12 Mart 2025 19:43
Özlem Peker Kendine Özlem Şimdi sizlerle bir hayat mücadelesine tanık olacağız . Özlem'in hayatında her şey normal bir şekilde devam ederken birdenbire kanser kapısını çalar. Hayatına ansızın giren bu misafir bir anda tüm dengeyi alt üst eder. Kabullenmesi zor olan bu hastalıkla mücadele başlamak zorundadır. Çünkü zaman artık öncekinden daha kıymetlidir. Bu mücadele sırasında yaşanan fiziksel ve ruhsal değişimler Özlem'i yıldırmaya çalışsa da Özlem inadına yaşamaya ve umut etmeye devam eder. Güçlü yanının keşfeden Özlem için artık her şey daha farklı olacaktır. Hayatın sürprizlerle dolu. Belki de gelen bu misafirin öğreteceği bir şeyler vardır. Bu öğrencilik belki biraz zor ama ödülü de zorluğu kadar mükemmel olacaktır. Hastalığa bu pencereden bakmayan başlayan Özlem için her şey daha farklı oldu. Her şeyin bir sonu vardır. Hastalık artık geride kaldı ama öğrettikleri yarınını ve geleceğini etkiledi. Şimdi biz bu kitabı okuyorsak belki de hayat bizlere Özlem aracılığıyla mesaj gönderiyor. Her an çok kıymetli, şükür etmeli ve emanet olan bu cana değer vermeli. Öncelikle yazarımız Özlem Peker'i tebrik etmek isterim. Tüm yaşadıklarını iyisiyle kötüsüyle, hüznüyle neşesiyle olduğu gibi bizlere anlatması ve bizleri hayatına kabul etmesi harikaydı. Kanser artık her kapıda kendini gösteren bir hastalık oldu. Ben kitabı okurken yıllar öncesine gittim. O zamanlar tabi küçüktüm. Bizim evde birinin vücudunda beliren bu misafir bizleri kokuttu ama tabi biz kazandık. O dönemde aklımda kalan tek şey mücadele sırasında elalemin söylemleri oldu. Belki küçüktüm ondan ama hiç unutmuyorum. Keşke o dönemde yanımızda olduğunu hissettiren insanlar olsaydı. O yüzden bu kitap daha anlamlı benim için resmen içimde gizli kalmış duyguları ortaya çıkardı. Kendine Özlem duygularımı yeniden yaşamak için
2025 13. kitabı
ÖZLEM PEKER / KENDİNE ÖZLEM Selam, nasılsınız? Okumalarınız nasıl gidiyor? Ben, mart ayında okuduğum kitapları paylaşmaya devam ediyorum Elime aldığım gibi bitirdiğim ama bitince de uzun süre zihnimi meşgul eden, yazarın kendi hayatını kaleme aldığı bu kıymetli eser ile sizleri tanıştırmaya geldim. Kitabı bitirdiğimde, duygularım gerçekten karıştı. Kendine Özlem, yalnızca bir hastalık mücadelesi değil; bir insanın hayatla kurduğu bağın, kaybolduğu yerlerden yeniden nasıl doğduğunun hikayesi. Özlem Peker’in kanserle mücadelesi, sadece bedensel değil, ruhsal bir yolculuğa da dönüşüyor. Her satırında onun duygularını, korkularını, hayal kırıklıklarını, ama en çok da umutla yeniden doğma mücadelesini okuyorsunuz. Kitap, bana insanın içsel gücünün ne kadar değerli olduğunu hatırlattı. Özlem Peker’in yazdığı her cümlede, hastalıkla savaşı sadece bedeninde değil, ruhunda da verdiği bir mücadelenin izlerini buldum. O kadar samimi ve içtendi ki, sanki onun yerine ben de bu yolculuğu yapıyordum. Her sayfa, adeta bir ayna gibiydi. Kendine özlem duymak, sadece kaybedilenleri değil, hayatta kalanları da görmek demekmiş. Özlem, hastalığa karşı verdiği mücadelesinde, ne kadar zor olsa da, yeniden kendini bulmayı başardı. Kitap, bana şunu hatırlattı: Her kayıp, bir yeniliğe gebedir. Her düşüş, bir yükselişin başlangıcıdır. Özlem Peker’in anlatımı, bana yalnızca hastalıkla değil, yaşamın tüm zorluklarıyla nasıl başa çıkılacağını gösterdi. Eğer bir kadının içindeki en derin korkuları, en büyük özlemleri ve aynı zamanda yeniden doğuşunu görmek istiyorsanız, Kendine Özlem tam aradığınız kitap. Bu kitap, yalnızca bir hastalığın hikayesini anlatmıyor; insanın kendi içindeki gücü, şükrü ve yeniden doğuşu keşfetmesini sağlıyor. Benim yoluma ışık, kalbime şifa olan bu eseri, sizlere naçizane