Mart 2017
Fantastik Kitap

2018 107. kitabı
Bir kitap yazın ve kelimeleriniz ikiyüz yıldan sonra bile okuyanları derinden sarssın. Bir sonraki sayfaya geçmek için heyecanlansın ve yerinde duramasın okuyanlar. Bir yazar daha ne ister ki...
2026 8. kitabı
M.G. Lewis kitabı 19-21 yaşlarında yazmış. Türkçe çevirisinde bence İlayda Kaygusuz genç ve tecrübesiz birinin yazdığı kitap etkisini çok güzel hissettirmiş. Yalın bir anlatım basit cümlelerle dolu bir kitap. Bu kitap Horace Walpole'un Otranto Şatosu ile birlikte Gotik edebiyatın ilk örneklerinden biri. Ama gayet sürükleyici bir kitap tabi bu kitaba korkudan ziyade Romantik Gizem desek daha doğru olur sanki ama bütün olayların altında provokatif bir dini kurum ve topluluk eleştirisi ve ahlak sorgulaması var.
2021 4. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2021 01:28
İki farklı ailenin hayatlarının kesiştiği kilisede, şeytanında bazı planları vardı. Sürükleyici gerilimi beğendim. Korku gerilim severler için yazar stephen king takdir ettiği yazardan ustaca kaleme alınmış.

Mathew G. LewisYazar · 1 kitap
Yazar 9 Temmuz 1775 tarihinde Londra Birleşik Krallık’da Dünya’ya gelmiştir. Matthew Gregory Lewis, Edebiyat, Roman kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. İngiliz Romancı ve Oyun Yazarı olan Matthew Gregory Lewis 1796 yılında Keşiş başlığıla bir Gotik roman yayımlamıştır. Yazar 16 Mayıs 1818, Atlas Okyanusu’nda hayatını kaybetmiştir.