25 Kasım 2019
AZ Kitap

KuyubaşıNuri
·128 syf.·
2021 6. kitabı
Bu kitabı Eskişehir Gökmeydan'da bir mahalle kırtasiyesinden 1 dk'lık bir inceleme sonucu almıştım. Kevakib neymiş onu öğrendim. Genel olarak güzel hikayelerden oluşuyor, gülümsetir sizi :) . 1-2 tanesini hiç anlamadım, alakasız cümleleri kombine etmiş gibi. Bir hikayenin girişi şöyle : " Nihayet kendini yeniden doğmuş bir günde hissettiği tapu kadastro memuru Ahmet Bey arabasını yavaş yavaş sürerken radyoda Müslüm Gürses filminin müzikleri çalıyordu. Yaşamadan geçirdiği yıllarını düşündü. Sadece bir buçuk yıl askerlik arası verdiği memurluk hayatında tam 25 senedir yıllık izinlerini bile kullanmadan geçen yılların suçu kimdeydi? İnsan başkalarını suçlayınca kendi günahları hataları silinir miydi? Ağzına buruk bir tat veren mentollü sigarasını yakmak için arabasının çakmağını bastırdı. Koca tapu kadastroda en eski arabaya sahip çalışandı. 2010 model arabası diğerlerine göre taş devri aracı gibi kalıyordu ama sırf çakmağı yüzünden arabasının çok seviyordu. Yoksa arabanın içinde çakmak ara, bul, yak büyük dert :) Not: Yaw ben cigarayı güneşte yakardım :))
1000k
2026 63. kitabı
İnsanın insana reva gördüğü kötülüklerin unutulmaması için yazmaktan sorumluyum diyen yazarın on beş ayrı öyküden oluşan kitabını keyifle okudum. Akıcı ve düşündürücü, bazen de mizahi yönleri olan öyküler sizlere de keyif verecek bundan eminim.
Kevakib
2020 44. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2020 13:47
Merhaba çok uzun zaman önce @saksidaki_cicek sayesinde yazar bana kitabını imzalı olarak göndermişti. Ancak gerek ders yoğunluğum gerek okuma gruplarımdaki önceliği olan kitaplarım yüzünden paylaşım yapmam bu zamana kaldı. Öncelikle yazar Adem Özbay 'a çok teşekkür ederim kitabı imzalayıp bana şunu yazmış: "Kalbinin öyküsünü bulman dileğimle" nahif bir cümle Kevakib öykü kitabı. Kevakib Yıldızlar demek internette bulduğum kadarıyla. Içinde 15 tane öykü var. En çok sevdiğim öyküler 7 tane olmuş. İsimlerini de yazıyım hatta. "İhsan dedenin patatesleri, Kayıp hikayesi ömrümüzün, Kayıp hikâye, Acele bir hikâye yazarı aranıyor, Sevgili 'sevgili', Asabi yazarın ilk hikayesi, İyilik amca." Kitaptaki öyküler çok çeşitli. Bazısı kısa bir olayı anlatıyor bazısı duygulara değiniyor. Edebi cümleler çok fazla. O açıdan sevdim. En sondaki hikaye yani İyilik amca kitaptaki en sevdiğim hikaye oldu. Aşık, hasret kalmış, mutlu olan, hüzünlü olan, hayatın anlamını arayan karakterler vardı. Olayları ve duyguları saf bir şekilde önümüze sermiş yazar. Hayattaki ufak detayları hikayeleştiren insanlar iyi ki var. Böylece basit düşünüp elimizdekilerin kıymetini daha iyi anlıyoruz, karmaşalıktan uzaklaştığımız o basit hayata hasret kaldığımızı fark ediyoruz. Yazar ufak bir olayı çok güzel öykü yapabilme yeteneğine sahip. Klasik veya sıradan bir olay/kişi olsa bile onu çok güzel hikayeleştirmiş Adem Özbay emeğine sağlık Benimle alakalı olan küçük bir sorundan daha bahsediyim: Bazı hikayeler cok kısa olduğu için damağımda kaldı, neye varmak istediğini pek anlayamadım bu yüzden. Ben uzun hikaye ve roman sevdiğimden olsa gerek yeterli gelmedi bazıları. Ama öykü okumayı çok sevenlerin bayağı hoşuna gider. Dediğim gibi öykü pek sevmem. Ara sıra okurum ama roman gibi beni sürüklemez genelde. Ama
2021 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2021 12:37
Daha önce yazarın şiir kitabını okumuştum ve bayılmıştım. Ama bu kitap için aynı şeyi ne yazık ki söyleyemeyeceğim. O güzel şiirlerden sonra bu kitabı gözümde çok çok büyütmüştüm. İçerisinde toplam da 15 adet öykü barındırıyor kitabımız. Ve ben ne yazık ki bu öykülerden iki üç tanesini beğendim biri ise favorim oldu. Favorim ismi de " Acele Bir Hikaye Yazarı Aranıyor" Bu öyküde kahkaha attım desem yeridir. Diğer öyküleri neden sevmediğime gelecek olursam ; anlamadım o öyküleri. Saf miyim acaba diye çok düşündüm ama gerçekten anlamadım Çünkü öyküler karakter barındırmiyor bu da anlamayı zorlaştırıyordu. Ayrıca ufak tefek yazım hataları da mevcuttu kitapta.
2026 39. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 00:38
Merhabalar değerli kitapseverler, bugün sizlere Adem Özbay’ın kaleminden çıkan Kevakib adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımızın içerisinde on beş farklı öykü yer almaktadır. Kitapta neler mi okuyoruz üç aylık ömrü kaldığı söylenen erkek hastanın doktoruna yazdığı mektubu, tapu kadastroda memur olan Ahmet Bey’in içinde bastırılmış duygularını, geçmişte annesinin yaptığı cevizli keki tekrar bir kafede yedikten sonra annesine dair yaşadığı özlemi, Alzheimer hastalığının pençesine yakalanıp sonrasında vefat eden İhsan Dede’nin ardından hissedilen ölümün kaçınılmazlığını, teknolojinin hem bağlayıcı hem köreltici yanını, doğanın köy hayatının güzelliğini, soba sıcaklığı patates kokusu gibi hatıraların güzelliğini, ismi bilinmeyen bir şahsın bir kitaba karakter olmak için yazar peşinde koştuğu anlarda neler yaşandığını, İyilik Amca isimli bir adamın hayatını olmak üzere pek çok etkileyici öykü okuyoruz bu kitabın içerisinde. Tüm öyküler birbirinden etkileyiciydi, o yüzden aralarında ayrım yapamayacağım. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.

Adem ÖzbayYazar · 40 kitap
Maden şehri Zonguldak`ta bir madenci oğlu olarak doğdum. Yaşadığım Çaycuma ilçemiz küçük ve sevimli bir ilçeydi. Toprağın kokusu ve rüzgârın sesi ile büyüdüm. Bunlar benim için çok güzel bir çocukluk dönemi geçirmeme sebep oldu. Sonra üniversite için Ankara`ya gittim. ODTÜ ve Hacettepe`de biraz okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünü kazanarak İstanbul`a gittim. Şimdi de yurtdışında ki bir okulda dil ve edebiyat üzerine öğrenim görüyorum. Öğrenme süreci benim için hayat boyu sürecek bir yolculuk. Son günüme kadar okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi sürdüreceğim.