Rahat bir baş ucu kitabı diyebilirim. Çok sürükleyici olmadığı için deneme gibi duruyor. Zaten 4 bölüme ayrılmış. İçinizde bir dert olduğunda rahatlamak için açıp göz gezdirebilirsiniz.
Maneviyat anlamında çok şeyler katıyor insana. Tasavvufi yönde nasıl ilerleyeceğini ve o yolda neler yapacağını. Her konuda elinden geleni yapıp işini Allah 'a bırakacağını ve ona hep güveneceğini. Gerçek aşkın ne demek olduğunu, dünyevi aşkın olmasının ve seni aslında en sonunda baki olan aşka ulaştıracağını anlatan muazzam bir kitaptı. Asla yanımdan ayırmak istemedim bitirene kadar. Adem Özbay çok güzel şeyler kattı bana...
Kitap da çok fazla nasihatkar öğüt bir yerden sonra boğuyor. Soluk almanıza müsade etmiyor.
Düşünmeniz için size arada bir mola vermeli
Buda kitabın aslına uymuyor ve sizi boğuyor.
Kitap okumaya yeni başlayanlar için tavsiye etmem
Kitap sizi anlamalı size değer vermeli
Sadece kendini okumamalı
Saygılarımla arz ederim Kitap aşığı dostlarım
Ilahi aşkı kısa sözlerle notlarla ve bu aşkı hissetmenizi sağlayacak bilgilerle yazılmış bir eser. Bir çırpıda bitebilecek bir kitap zaten. Okuyarak biraz daha bu konuda bilgilenebiliriz
*En çok ruhumuzun yaraları acı verir bize.
En çok kalbimizin derdi perişan eder bizi.
Gönül yaraları kapanmak bilmez.*
Herkese merhaba ️Bugün sizlere Adem Özbay Aşkperest kitabı ile geldim.
Kitap 4 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde Adem Özbay'ın kişisel arayışı sırasında yaptığı ilahi yolculuğu ve bu yolculuk sonucunda bulduğu cevapları bizlere kendi hayat hikayesinden parçalara yer vererek ve bu ilahi aşkı kısa sözlerle, notlarla ve ayetlerle harmanlayarak bizlere sunmuştur.
Kitap sade ve içten bir dille yazılmıştır. Okurken ruhunuzu dinlendirecek tarzdadır. Tasavvuf kitabı okumayı sevenlere tavsiye ederim.
Adem Özbay'ın Allah'ı ararken yaptığı ilahi yolculuğa satırlar arasında gezinerek yoldaşlık etme şerefine nail oldum. Elhamdülillah. Gözünün önünde olan, her yerde olan fakat kalbinde, gönlünde olmayan Allah'ı bulmak için çektiği çileler, çaldığı kapılar, yaşadığı hadiseler. Farkına vardığı ise aslında herkes yediği balın ağzında bıraktığı tadı anlattığı idi. Allah ta öyleydi. Herkes Allahı bildiği kadarıyla anlattı. Oysa rabbini aramak için kılavuzun olan Kuran varken. Rabbim hepimizin gönlüne ilahi aşkı tecelli ettirsin. Kitapla kalın, hoş kalın.
Bir gece de okuduklarım arasında. Tasavvufi kitapları sevenler mutlaka okumalı. Sade bir dille kolay anlatım oldu.Yazarın emeğine sağlık. Keyifli okumalar.
Maden şehri Zonguldak`ta bir madenci oğlu olarak doğdum. Yaşadığım Çaycuma ilçemiz küçük ve sevimli bir ilçeydi. Toprağın kokusu ve rüzgârın sesi ile büyüdüm. Bunlar benim için çok güzel bir çocukluk dönemi geçirmeme sebep oldu.
Sonra üniversite için Ankara`ya gittim. ODTÜ ve Hacettepe`de biraz okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünü kazanarak İstanbul`a gittim.
Şimdi de yurtdışında ki bir okulda dil ve edebiyat üzerine öğrenim görüyorum.
Öğrenme süreci benim için hayat boyu sürecek bir yolculuk. Son günüme kadar okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi sürdüreceğim.