Attila İlhan
“Ne kadınlar sevdim zaten yoktular” diye anlattı “sevgili”nin hayatta somut bir karşılığı olmadığını Attilâ İlhan. Şimdi de “Kimi sevsem sensin / hayret” diyor. Yaşadığımız hayat karmaşıklaştıkça “mümkünsüz” hale gelen aşklarımızı mısralara döküyor, mısralarını, ruhumuzu hafif bir meltem gibi saran, bizi derinleştiren, acıtan eşsiz bir müzikle harmanlıyor ve onlardan hayatlarımıza temelli giren, unutulmaz şiirler inşa ediyor… Onlara bakalım, dokunalım diye; onları duyalım, koklayalım, onlarla içimizin çoraklıklarını yeşertelim diye. Attilâ İlhan’ın aşk şiirlerinin çok okunması, nesnel karşılık kuramını ispatlamasından kaynaklanıyor. Gerçekten de herkes onun aşk şiiri ıskalasında kendini etkileyen, aşkıyla özdeşleşen bir özellik bulur. – DOĞAN HIZLAN İçindekiler; başlangıçta diyalektik vardı sevmek için geç ölmek için erken yalnızlığı denemek nasıl olduysa saklı sevda sevmek için geç ölmek için erken neydi o bir zamanlar? kimi sevsem, sensin aydınlık neyin oluyor? süheylâ değildi adın zorro / kamçılı kadın neydi o bir zamanlar her sabah, yanılmak!.. her sabah, yanılmak!.. yağmur gemileri mevsimidir yalan / şehir yanılsama uçuk kızlar balladı bu nasıl sonbahar?.. bu nasıl sonbahar?.. ayaküstü aşk ayaküstü intihar ayaküstü cinayet “aranıyor” ben tuzparça yerdeyim çiftin çifte yalnızlığı di’li geçmiş di’li geçmiş 1 di’li geçmiş 2 di’li geçmiş 3 ne kadar izmir / 1 ne kadar izmir / 2 ne kadar izmir / 3 ne kadar izmir / 4 ne kadar izmir / 5 çağrışımlar 1. birbiri olmak 2. m’ba 3. o kızlar 4. beykoz’a yolculuk 5. kanlıca’da mehtap 6. ikinizden hanginiz? 7. mustafa suphi’nin neferi 8. yoksa “tecrit”te misiniz? 9. yazın son günleri bana bir şimşek çak sonra o güller yani epeyce zindan bu yaz da hesap kitap bana bir şimşek çak meraklısı için ekler
Yazar:
Attila İlhan
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 126Basım Tarihi: Mart 2017Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
ISBN: 9789754583205Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Tümünü Gör
8/10 puan verdi
Sevmek insanın yüreği kadar diyen Attila İlhan şiirlerinde her bir dizede bir mesaj veren özelliğiyle bu kitap hayatın bir özetidir ( kendi ifadesi ) mantığıyla ele alınmış okunabilir güzel bir şiir kitabı, eseridir. Kimi zaman ayrılıkların insana yaşattığı hüzün kimi zaman da sevgiye, sevdaya duyulan özlemin insan hayatına yansıyan tüm sosyolojik durumlara vurgu yaparak insanın duygu durumunu dile getirmektedir. Bazen konular başka konularla alakasız dizeler dörtlükler olsa da okudukça dizelerdeki derin anlamları kavramak zor olmuyor. Dili sade, anlaşılır ve akıcı kullanmış, okunabilir bir eser, tavsiye ederim. İyi okumalar.
8/10 puan verdi
Kimi Sevsem Sensin - Attila İlhân
Kimi Sevsem Sensin, Attila İlhan'ın ismini belki de en güzel şiirlerinden birinden alan şiir kitabı. Eserde Attila İlhan'ın şiirlerine geçilmeden önce önemli Divan şairlerinin dizeleri yer alıyor. Bu kimi zaman Fuzûlî oluyor, kimi zaman Nedim, kimi zaman bir başka kıymetli değer... "...eksik olmaz gamımız bunca ki bizden gam olup her gelen
6/10 puan verdi
kimi sevsem sensin hayret...
Çizgi üstü, ama düz yazıları, denemeleri, makaleleridir enfestir. Mükemmel bir kompozisyon, ve konu hakimiyetiyle okuyucuyu o köşeden bu köşeye savurur da savurur. Hançerası yüksek kelimeler.. Severek okudum.. kimilerinin yanındayken, kimilerinden ayrılmışken, kimilerine alışmaya çalışmışken, kimileriyle tanışmamışken, burnunuza, beyninize, düşünüze, düşüncenize, kalbinize kazınmış olan şiirler.. Attila İlhan Kalemine sağlık..
Kimi Sevsem SensinAttila İlhan · İş Bankası Kültür Yayınları · 20174,199 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.