Kırk Dokuz

Destek Yayınları

Çiçeği burnunda
2023 88. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2023 20:07
Okurken o kadar içim cız etti ki nasıl, nerede başlayacağımı bilemiyorum. Gerçek bir hikayeden uyarlama 1.dünya savaşı döneminde yaşanmış kitap çiçeği burnunda 2023 Kasım ayında okuyucularıyla buluşmuş.Yazarın diline üslubuna hayran kaldım, çok etkilendim ve sizlere kitabı yazmayacağım.Sadece Mahperi ve Alaz'ı tanıyın, okuyun derim.Herkese şiddetle tavsiye ederim, yeni yazarlara ayrı bir merakım var, tesadüf olarak bulduğum okuduğum kitabı oldukça başarılı buldum .Sevgili Zeynep Yavuz bence siz hep yazın kaleminize ve yüreğinize sağlık.Okuyucunuz bol, yollarınız açık olsun. Keyifli okumalar
Edebiyat Hikaye
Kırk DokuzZeynep Yavuz · Destek Yayınları · 202315 okunma
Bir umudun hikâyesi
2026 10. kitabı
Zeynep Yavuz'un okuduğum bu ikinci kitabı öyle güzel bir duyguyla kaleme alınmış ki o tutku dolu aşkı derinden işlemiş ki keşke ben de böyle bir aşka şahit olsaydım dediğim anlar oldu. Sevda dedikleri şey hakkında o kadar söz etsek bile onu kalıpların içine hapsedemeyiz. Bu kitap bize 49 yıllık bir sevdanın nasıl bu günlere kadar gelebildiğini o kadar güzel bir duyguyla anlatmaya çalışmış ki insanın ağzından kelimeler kifayetsiz kalıyor. Mahperi ve Alaz'ın o tutku dolu aşklarının yarım kalmasına o kadar üzüldüm ki anlatamam. Evlendikleri gün tutuklanıp hapislere atılan Alaz eşiyle birliktelik yaşamadan tutuklanıp cezaevine gönderilir. İşte tüm her şey burada başlıyor. Yıllarca hapislerde çürümüş ve en sonunda İran cezaevinden kaçarak arkadaşlarıyla birlikte Ermenistana kaçar. Orada kendine yeni bir hayat kurar ve çocukları olur. Çocukları, babasının ailesini bulmalarını ister ve onu ailesinin yaşadığı topraklara yolcu ederler. İşte orada hiç evlenmemiş Mahperi ile karşılaşır ve orada canını teslim eder.
Kırk DokuzZeynep Yavuz · Destek Yayınları · 202315 okunma