Bir Kaderinde Varsa Romanı

İlk Yayın Tarihi:
3 Mayıs 2022
Beta Byou

2025 11. kitabı
Merhabalar Efendim. Sizlere soft aşk içeren tatlı bir kitap ile geldim. Isabelle çok sevdiği bir yayıncılık şirketinde Editör Asistanı olarak çalışan ve iş yerinde sayısının oldukça az olduğu siyahi çalışanlardan biri. Isabelle kitaplar ve o onun içerdiği bütün şeyleri çok sevmesine rağmen çalıştığı yerde bir türlü emeklerinin karşılığını alamıyor. Kendini patronuna kanıtlamak ve iş yerinde terfi almak isteyen kızımız bir gün patronunun yayınevi bünyesinde olan bir yazarın kitabı hala teslim etmediğinden ve sorunlarından dert yandığına şahit oluyor. Kendini patronuna kanıtlamak isteyen Isabelle de bunu bir fırsat olarak görüyor ve patronuna gidip o yazarla konuşacağını ve onu kitabı yazmaya ikna edeceğini söylüyor. Patronunun onayı ile de yola çıkıp ünlü ve oldukça popüler olan yazar Beau'nun malikanesine geldiğinde işler hiç de beklediği gibi gitmiyor. Kendini tamamen dış dünyaya kapatmış ve Malikanesinde tek başına yaşayan Beau ile karşılaştığında ve Beau onu evinden koyduğunda işin başlamadan bittiğini düşünüyor. Arkasını dönüp Malikaneyi terk edecekken Beau'dan gelen teklifle bütün düşünceleri duruyor. Beau ondan Malikanesinde kalmasını ve kitabı yazmasında yardımcı olmasını teklif ediyor. Yazarın kaleminin güzelliğine ve tatlılığına bayıldığım bir kitap oldu benim için. Güzel Ve Çirkin Uyarlaması denilirken dış kusuru olan bir erkek karakter okuyacağımızı sanmıştım ama bununaksine içsel anlamda yaraları olan bir erkek karakterimiz vardı. Ama bu beni çok da etkilemedi ve okumaya devam ettim. Isabelle'nın kendi kendine konuşmaları ve olaylar karşısındaki tepkileri çok komik ve çok tatlıydı. İş yerindeki sayılı siyahi olması ve bunun getirdiği dışlanmışlıkları okurken üzüldüm. Ve patronunun yaptıklarını görmezden gelmesine de. Beau başlarda inanılmaz zor bir
2024 82. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2024 19:18
Kitabına Göre ~ Jasmine Guillory . Bir ‘Kaderinde Varsa’ romanıyla selamlar Beklediğim güzellikte ve etkileyici bir kitap okuduğum için aşırı mutluyum Masalların modern halde yeniden uyarlanmasına bayılıyorum! Kitabına göre de masalın komediyle buluştuğu bir hikayeydi. Isabelle hayallerine kavuşmak için yayıncılık sektörüne adım atmıştı. İlk gün yaşadığı heyecanın ardından iki yıl geçmişti ve hala istediği noktaya gidememişti. Yayınevinin sayılı siyahi çalışanlarından biri olarak zorlanırken mesleğini hakkıyla yapan ama Marta’nın dediği gibi kendini pazarlama konusunda yetersiz olan biriydi. Yayıncılık sektörünün acı tarafıyla da bolca karşılaşmıştı bu süreçte. Şimdi ise bir anı kitabı yazacak olan ünlü bir yazara attığı maillerin ardından yüz yüze gelme zamanı. Dosya teslimi gecikince patronundan gelen bir fırsatla ünlü yazarın malikanesine gidip onu motive edecekti. Beau Towers ve yüreklendirici konuşmalar? İlk anda Beau alaycı ve huysuz bir adamdı ve ilk günkü tavrıyla ben ve Izzy bolca sinirlendik Anı kitabını yazmak İçin bir adım ileri gidemeyen Beau ve hayatına bomba gibi düşen Izzy huysuz bir karşılaşma, saklanan savaş silah silahları ve birbirlerini tanıdıkça aralarında oluşan bağ çok tatlıydı! Bir Güzel ve Çirkin uyarlamasının gelebileceği en farklı ve en güzel noktaydı. Sevdikleri şeyler, atıştırma saatleri, kütüphane buluşmaları ve sörf zamanlarıyla çok özel bir çiftti. Yazılacak bir kitap, uzatılan beraber geçirilecek zaman, geçirdikleri zamanla birbirlerine çekilen ama itiraf edemeyen iki kalemi güçlü insandı onlar İş hayatının kirli yüzü ve birine kendini açmanın zorluğu arasında mükemmel uyumda bir çiftti onlar. Özellikle kitabın sonları Sondaki defter ve notlar olayı aşırı güzeldi. Beau bebek misin sen? Birden sinirlenip, düşüncesizce konuşup, sonra
2024 50. kitabı
Her kitabını farklı bir yazarın kaleme aldığı, bildiğimiz masallardan uyarlaman Kaderinde Varsa Serisi’nin bu ikinci kitabında bizi Güzel ve Çirkin uyarlaması karşılıyor. Her biri bağımsız okunabilen bu serinin ilk kitabı bende yok ama ilk fırsatta alacağım kesin çünkü baskısı çok güzel Bu kitabımıza gelecek olursakta akıcı bir dille yazılmış sizi sıkmayan ve olaysız olmasına rağmen elimden bırakamadığım bir kitap oldu Üstüne bir de konu, kitapları ve yayıncılık sektörünü kapsadığından dolayı daha bir ilgiyle okudum . Konusunu daha ayrıntılı anlatmak gerekirse; kızımız Isabella, dünyanın en büyük yayınevlerinden birinde editör asistanlığına başladığında ondan mutlusu yoktu ta ki üstünden iki yıl geçtiği ve hala yerinde saydığı zaman kadar. Bir türlü terfi alamadıkça sıkılan kızımızın ayağına bir fırsat gelir. Asistanlığını yaptığı editörün, uzun zaman önce anı kitabı yazması için ikna ettiği bir ünlünün teslim tarihini çoktan aşmasına rağmen hala dosyasını teslim etmediği için şikayet ettiğini ve ona ulaşmanın yollarını aradığını duyduğunda Isabella kendini kanıtlamak için bir teklifte bulunur. Sürekli mail göndermesine rağmen bir tanesine bile cevap vermeye tenezzül etmeyen zengin ve şımarık Beau’nun ne kadar ilerleme kaydettiğini öğrenmek ve bu konuda motive edici bir konuşma yapmak için evine doğru yola çıkar. Tabi ki Beau onunla konuşmayı asla kabul etmez ama ufak bir kaza ikiliyi karşı karşıya getirdiğinde Beau, sonunda pes eder ve her gün kendisine motive edici bir konuşma yapması karşılığında dosya ile çalışacağını söyler. Ama gelin görün ki Beau aslında bu zamana kadar hiçbir şey yazamamıştır üstelikte Izzy’nin konuşmaları ile dalga geçmeye başladığında Izzy’nin tepesini attırır ve ona ağzına geleni söyler. Sonrasında ne mi oldu? Bu tam da Beau’nun aradığı
2024 65. kitabı
#kitabınagöre -JASMINE GUILLORY BAZEN BİRİNİ GERÇEKTEN TANIMAK İÇİN SATIR ARALARINI OKUMANIZ GEREKİR… İsabella okulu bitirip kurduğu hayallerin izinde ilerlemek istiyordu. Başardı da fakat hiç bir şey hayal ettiği gibi gitmiyordu. Bir yayınevinde editör yardımcısı olduğunda tek hedefi editör olarak yükselmekti. Fakat Üniversiteyi bitirip yayıncılık sektörüne adım attığında da, 25 yaşına geldiğinde hala ailesi ile birlikte yaşayacağını da ummuyordu. Yayınevinde çalışan sayılı siyahiden biri olması da işi zorlaştırmaya yetmişti. Çok çalışıyor ama az kazanıyor hakettiği karşılığı göremiyor. Ve kaldığı durumda sıkışmış hissediyor kendini. Bir gün eline bir fırsat geçiyor. Patronunun uzun zamandır dosyasını teslim etmeyen ünlü bir yazar hakkında hayıflandığını duyuyor. Bu durumu fırsata çevirip hakketiği saygıyı ve değeri görmesini sağlamak için kolları sıvıyor. Tek yapması gereken yazarın Santa Barbara’daki evine gidecek ve onu motive edecek. Fakat işler hiçte düşündüğü gibi çıkmıyor. Beau Towers skandal bir anı kitabını yazmaya çalışmış sadece ünlü bir yazar değil, aynı zamanda alaycı, içine kapanık ve çaresiz bir adam.Ne kadar soğuk ve mesafeli olmuş olursa olsun bu kitabı bitirmesi gerekiyordu. En azından İsabella için bunu başarması gerekiyor. İsabella elinden geleni yapıyor ve yazarı teşvik etmeye başlıyor. Bir arada vakit geçirdikçe ise ortak noktalarının fazla olduğunu keşfediyorlar. Ve İsabella, yazar Beau’ya iyi gelmeye başlıyor. Güzel ve Çirkin’e yepyeni bir soluk getiren modernize edilmiş bu hikayeye hepiniz bayılacaksınız.Her ne kadar biraz slow ilerlemiş olsa da biz okurların böyle hikayeler barındıran kitapları sevdiğimiz doğru. Bence böyle uyarlamaları seven herkes bu kitaba bir şans vermeli.
2024 18. kitabı
Güzeldi. Kitabın yorumlarında güzel ve çirkin masalı uyarlamasını olduğunu ilk gördüğümde hemen okumam lazım demiştim. Modern bir kurgu ile masalı güzel uyarlamış yazar.. isim benzerlikleri, eşyalarla ilgili ufak ayrıntılar hoşuma gitti. İçinde beğenmediğim kısımlar olsa da genel hatlarıyla kitabı sevdim. Eğlendirdi ve sıkmadı o nedenle hiç eleştiriyle falan uğraşmayacağım :)
Dolanma, Direkt Git
2024 19. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2024 13:07
Bu bir yazarı yazmaya ikna etmeye çalışan bir editörün hikayesi. Bu hikayeden aldığım en önemli ders ise yazmak için kendimi açmam gerektiği oldu. Bir şeylerin etrafında dolanıp durmak yazar olmak için yeterli değil. Kendi gerçeklerimi ağız dolusu bağırmalıyım! Ve aynı zamanda kitapları ne kadar sevdiğimi bir kere daha fark ettim. Öykü olarak bence sıradan ama bu sıradan öykü güzel işlenmiş ve verdiği ders benim için çok değerli. Beğendim.
Edebiyat & Roman
2024 481. kitabı
Isabelle TAOAT Yayıncılık Şirketi'nde editör olarak çalışıyordur. Ve gerçekten hak ettiği terfiyi almak için elinden gelen her şeyi yapıyor ancak şirketin çeşitlilik politikasından dolayı biraz zor oluyor. Şirketin diğer çalışanları gibi harika iş çıkardığını kanıtlamaya çalışan, Gavin'in son derece sinir bozucu maskaralıklarıyla uğraşan tek kişidir. Patronu Marta, anı taslağını zamanında teslim etmeyen ve şirkete zor anlar yaşatan bir yazarla ilgili sorununu paylaştığında, bu meydan okumayı kabul eder ve yazarın Kaliforniya'daki malikanesine giderek onunla yüz yüze pazarlık yapar. Ama elbetteki tek değil değildir, ezeli rakibide gidiyordur.
By the BookJasmine Guillory · Hyperion Avenue · 037 okunma

Jasmine GuilloryYazar · 5 kitap
Jasmine Guillory is the New York Times bestselling author of The Wedding Date, The Proposal, The Wedding Party, Royal Holiday, and Party of Two. Her work has appeared in in O, The Oprah Magazine, Cosmopolitan, Real Simple, and Time. She lives in Oakland, California.