Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kurretu Uyunil-Muvahhidin

Kitabu't - Tevhid Şerhi

Abdurrahman İbn Hasen

Kitabu't - Tevhid Şerhi Gönderileri

Kitabu't - Tevhid Şerhi kitaplarını, Kitabu't - Tevhid Şerhi sözleri ve alıntılarını, Kitabu't - Tevhid Şerhi yazarlarını, Kitabu't - Tevhid Şerhi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hayattaki kimsenin kendisinden dua isteyen kimseye şefaat etmesi ancak dua ederek olur. Öldüktenn sonra ise basiret sahibi kimseye gizli kılmayan sebeplerden dolayı bu imkansız hale gelir. Kim ölüden veya gaipten bir şey isterse ondan gücünün yetmeyeceği bir şey istemiş olur. Bir kimseden Allah'tan başka kimsenin güç yetiremeyeceği bir şey isteyen kişi ise onu Allah'a denk tutmuş olur tıpkı müşriklerin yaptığı gibi... Allah (Subhanehu ve Teâlâ ) "Bile bile Allah'a niddler (denkler) koşmayın" (Bakara, 22) buyurmuştur: Yani Allah'ın hem sizin Rabbiniz hem de sizden öncekilerin Rabbi, hem sizin yaratıcınız hem de sizden öncekilerin yaratıcısı olduğunu, üzerinizdeki zahiri ve batıni nimetlerini tamamladığını bile bile ona niddler koşmayın. O'ndan yüz çevirip başkasına yönelmeyin. Talep ettiklerinizin azında ve çoğunda ibadetin bütün çeşitlerini Allah'a has kılın.
Sayfa 62
اِنَّ اِبْرٰه۪يمَ كَانَ اُمَّةً قَانِتًا لِلّٰهِ حَن۪يفًاۜ وَلَمْ يَكُ مِنَ الْمُشْرِك۪ينَۙ Hiç kuşkusuz İbrahim, tek başına bir ümmetti. Gönülden Allah’a kulluk yapan, (şirki terk edip dini Allah’a halis kılan bir) hanifti. Müşriklerden de değildi/olmadı. (16/Nahl, 120) İmad ibn-i kesir şöyle demiştir : "Allah (subhanehu ve Teâlâ) burada Kulu, Resulü ve Halil'i olan haniflerin İmamı İbrahim (Aleyhisselam) 'ı; onun müşriklerden, yahudilerden, hıristiyanlardan ve Mecusilerden uzak olduğunu bildirerek ölmektedir. (Ayette geçen) Ümmet, kendisine uyulan önder demektir. Kanit ise derinden saygı duyan ve boyun eğen kimsedir. Hanif ise kasıtlı olarak şirkten tevhide kaçan kimsedir. Bu sebeple Allah (Sübhanehu ve Teâlâ) 'o müşriklerden değildi' buyurmuştur.
Sayfa 53
Reklam
"La ilahe illallahu vahdehu la şerike lehu lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir" " Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilah yoktur. Mülk O 'nundur hamd de onundur o her şeye kadirdir."
Nebilerin söylediği en faziletli söz.
"La ilahe" dediğin zaman uluhiyyeti Allah'ın dışındaki bütün varlıklardan nefy etmekte, "illallah" denildiği zaman da uluhiyyeti yalnızca Allah için ispat etmektedir.
Sayfa 31
Allah'ın takdirinde sabretmek Allah'a imandandır..
Şeyhulislâm şöyle demiştir: "Musibetler birer nimettir.Çünkü günahlara kefâret olurlar. Kişiyi sabra çağırırlar ve kişi onlar sebebiyle mükâfâtlandırılır. Kişinin Allah Teâlâ'ya yönelmesine, O'nun karşısında alçalmasına, kullardan yüz çevirmesine ve bunlar dışında birçok maslahata sebep olurlar. Allah belâ sebebiyle günahları
Sayfa 320 - neda yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"İşin başı İslam, direği namaz, zirvesi ise Cihaddır."
Sayfa 19
“Akıllı kimse nefsine hâkim olan ve ölümden sonrası için çalışan, aciz ise nefsini hevasına tâbi kılan, sonra da Allah’tan temennilerde bulunan kimsedir.” Tirmizi, 2590.
Sayfa 48 - neda yayınlarıKitabı okuyor
Allah'tan başkasından yardım dilemek ve O'ndan başkasına dua etmek şirktir.
Allah’ı bırakıp da sana fayda ve zarar vermeyecek olan varlıklara dua etme! Şayet böyle yaparsan hiç kuşkusuz, zalimlerden/müşriklerden olursun. (Yûnus, 106) Allah’ı bırakıp, kıyamete kadar (dualarına) icabet edemeyecek olanlara dua edenden daha sapık kim olabilir? O (dua ettikleri), onların dualarından habersizlerdir. (Ahkâf, 5) Ey tarikatçılar, "Yetiş Ya Bilmem ne" diyerek Allah'tan başkasına dua (ibadet) etmenizi nasıl açıklayacaksınız?
Kitabu't - Tevhid Şerhi
Kitabu't - Tevhid Şerhi
Şefaat Meselesi
Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'den hayatında şefaatçi olmasını talep etmeye gelince, bu ancak onun duasıyla olur. Onun duası müstecâbtır. Vefatından sonra ise ondan şefaat istemek caiz değildir. Allah Teala Kur'an'ın birçok yerinde şefaatçiler edinmekten sakındırmıştır. Kendisinden başkasından şefaat talep edenler hakkında şefaatin söz konusu olmadığını bildirmiştir. ► Öyle bir günden sakının ki; (o gün) hiçbir nefis bir başkasının yerine geçmez, hiç kimseden şefaat kabul edilmez, hiç kimseden fidye alınmaz ve onlara yardım da edilmez. (Bakara 48) ► Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istiva eden, işleri yöneten/çekip çeviren Allah’tır. O’nun izni olmaksızın hiç kimse şefaat edemez. İşte, Rabbiniz olan Allah budur. (Öyleyse) O’na ibadet edin. Öğüt almaz mısınız? (Yûnus 3)
Sayfa 466 - Neda yayınları
145 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.