Kadim Geçmişten Geleceğe Bir Yol Haritası

Türler:

Bir TÜRK gencinden Kızılelma'ya
2025 1. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2025 03:50
Türk olmanın ve Türk olduğunu bilmenin önemli olduğu bu dönemde her Türk gencine tavsiye edeceğim bir kitap.Yazarla aynı düşüncelerde bulunmak sevindirdi. Coğrafya kaderdir sözünü değiştiriyorum."Coğrafyamdan da Kaderimden de çok memnunum" #k:435782gü Gürkan Danık
Duygu ve Düşünce
KızılelmaGürkan Danık · 44 Yayınları · 202314 okunma
Puan vermedi
Dünya'nın en zor coğrafyasında, medeniyetlerin doğduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede yaşamak da bu ülkeyi yönetmek de zor olagelmiştir. Hem ülke olarak hem de dünya, sancılı bir süreçten geçiyoruz. Tarih boyunca en sancılı süreçler bizim coğrafyamız etrafında yaşanmıştır ve hâlâ da yaşanmaktadır. Yazar bize bir yol haritası çizmiş. Geçmişten gelen kadim bilgi ve ogretilerimizle geleceğe ışık tutmamız gerektiğini ve muazzam Türk devlet aklının yanı sıra vatandaşlar olarak da üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini belirtmiş. Ötekilestirmeden, bir ve beraber olmanın önemini vurgulamış. Birleştirici ve yapıcı bir üslup kullanmış. Her bir vatan evladının uyanık olmasını ve birbirini uyarmasini, hedefimize varmak için çok çalışmamız gerektiğini sade ve anlaşılır bir dille aktarmış bizlere. Bazı insanlar uyumazlar. Çünkü uyurlarsa diğerlerini uyandıracak kimse kalmaz! Siyez buğdayı... Dünya'nın en iyi en kaliteli buğdayı... Ve bu topraklarda, Anadolu'da yetişiyor. Anadolu... Dünya'nın en verimli, en bereketli toprakları... Binlerce yıl geçse de siyez buğdayı bu topraklarda yetişmeye devam ediyor. Değerinden bişey kaybetmeden... Dünya'nın en iyi tohumları ve en verimli toprakları burada. O kahramanlar bu toprakların bağrından çıkmış, yine çıkacak...! Yeter ki biz bugdaylarimizi iyi yetiştirelim. Tekrar bir ulu ağaç yeşerir kökleri yeri dalları göğü delen... Tıpkı bir çınar gibi... Tıpkı Osman Gazi gibi... Teşekkürler Gürkan Danık. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bir yol haritası ve bir rehber niteliğinde olan bu kitabı bizlere armağan ettiğiniz için. Kimimiz için başlangıç kimimiz için varış. Ama hedef hep aynı...Ufuklar ötesinde ki hayallerimiz bereketli olsun, Kızılelma'ya selam olsun.
KızılelmaGürkan Danık · 44 Yayınları · 202314 okunma