Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Klasik Siyasi Felsefe Metinleri

Blandine Kriegel

Klasik Siyasi Felsefe Metinleri Sözleri ve Alıntıları

Klasik Siyasi Felsefe Metinleri sözleri ve alıntılarını, Klasik Siyasi Felsefe Metinleri kitap alıntılarını, Klasik Siyasi Felsefe Metinleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çok açık biçimde görülecektir ki, insanlar, güven içinde ve olabilecek en iyi koşullarda yaşamak amacıyla, bir bütün oluşturacak biçimde bir araya gelmek zorunda kalmışlar ve doğanın her bir insana her şey üzerinde vermiş olduğu hakkın topluluğa ait olmasını ve bireyin kaba güç ve içgüdüsel istekleriyle değil, tüm topluluğun güç ve iradesiyle belirlenmesini sağlamışlardır.
Baruch SpinozaKitabı okudu
1K Feministleri Gelir Hemen...
Çocukların yaşamlarını sürdürüp ayakta kalabilmesi için erkeğin yardımı zorunludur.
John LockeKitabı okudu
Reklam
“...kamu iradesi her zaman dürüsttür ve kamu yararınadır. Fakat halk ile ilgili görüşmelerin her zaman aynı dürüstlükte olduğu sonucunu çıkaramayız. Hep halkın iyiliği istenir ama o iyiliğin nerede olduğu her zaman görülmez...”
Sayfa 151 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Fakat mahkemelerin sabit olması gerekmez ama verilen yargılar öylesine sabit, öylesine açık olmalıdır ki, ancak yasanın belirli bir metniyle çakışabilmelidir. O yargılar, bir yargıcın özel bir düşünsel eğilimini dile getirirse, nelere bağlandığımızı pek iyi bilemediğimiz bir toplumda yaşıyoruz demektir.
MontesquieuKitabı okudu
Özgürlük, yasaların izin verdiği her şeyi yapma hakkıdır; bir yurttaş yasaların yasakladığını yapabiliyorsa o özgürlüğünü yitirecektir, çünkü, ne olsa, öteki yurttaşların da bu yetkisi vardır.
MontesquieuKitabı okudu
Ayrıca bilim ve sanatların ilerlemesi için birinci derecede önem taşır. Çünkü, bilimler ve sanatlar, ancak düşüncesinin önünde hiçbir engel bulunmayan kimseler tarafından başarıyla geliştirilebilir.
Reklam
“...mutluluğun en üstün derecesi, insanın her istediğini yapabilmesi, ululuğun en üstün derecesiyse insanın yapabileceğini istemesidir.”
Sayfa 26 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Çünkü genellikle insanlar en çok dine karşı yanlış yapıyorlar ve bol bol yeterli bir deneyimin ortaya koyduğu gibi, karakterlerin çeşitliliği nedeniyle insanlar arasında boş ve yapay yarışmalar ortaya çıkıyor.
Baruch SpinozaKitabı okudu
Görülüyor ki. lbranilerin yurtlarına duydukları sevgi, yalın bir sevgi değildi. Dinle iç içe bir sevgiydi ve günlük tapınma başka uluslara duydukları kin gibi o dinle iç içe sevgiyi de kızıştırıyor, besliyordu.
Baruch SpinozaKitabı okudu
Devleti yönetenler ya da devleti ellerine geçirenler, ne gibi bir suç işlerlerse işlesinler, yaptıklarının doğru, haklı olduğu görünümü vermeye ve halkı kendilerinin namusluca davrandıklarına inandırmaya çalışırlar.
Baruch SpinozaKitabı okudu
70 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.