Kraliçenin Öyküsü

4 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Emil Ludwig kendine has tarzıyla Kleopatra’yı anlatıyor. Akdenizin efsanevi kraliçesinin yaşamı, tarih ve kurgunun keyifli birleşimiyle okuyucuyla buluşuyor. “Bu biyografinin yazdığım tüm diğer biyografilerden farkı, içinde alıntıya hiç yer vermemiş olmam… Elimizde Kleopatra’nın aşk mektupları, Sezar’ın veya Antonius’un kişisel evrakları gibi belgeler mevcut değil; elimizde yalnızca Antonius’un bir mektubundan günümüze ulaşmayı başarmış olan üç cümle var. Kendisinin sahip olduğu özellikler, saltanatının hemen sonrasında, yarım düzine kadar Antik Çağ yazarı tarafından ortaya canlı bir portre çıkaracak şekilde kaleme alınmış ve bunlar, bize ulaşmış. Ayrıca, bu portreyi doğrulayan en azından bir tane orijinal büst hâlâ mevcut. Her ne kadar burada tarihi bir romanın sınırına gelinmiş olsa da bu sınır, kesinlikle hiçbir yönden aşılmamıştır. Gerçekte söylenmiş olan birkaç cümle de kaynaklarım arasında bulunabilir. Umarım okuyucularım bu sunumumu, üzerinde son otuz yıldır çalıştığım insan kalbinin tarihçesine bir katkı olarak göreceklerdir.”
Kitabın Konusu:
280 sayfa

Puan vermedi
Yazar, sadece bir mektuptan günümüze ulaşan üç cumleyle gerisini kendisinin tamamladığı bir kitap yazmış. Yani yazarın tamamen kendi kurgusundan oluşan bir Kleopatra biyografisi. Kitabı, 50. Sayfasında okumayı bıraktım...
280 syf.
5/10 puan verdi
Türü her ne kadar roman olsa da bir tarihçi yazarın romanı olduğu çok aşikar. Bu yüzden de edebi açıdan dili oldukça yavan kalıyor. Bitse de kurtulsam dediğim bir kitaptı.
280 syf.
Puan vermedi
Emil Ludwig kendine has tarzıyla Kleopatra'yı anlatıyor. Akdenizin efsanevi kraliçesinin yaşamı, tarih ve kurgunun keyifli birleşimiyle okuyucuyla buluşuyor. "Bu biyografinin yazdığım tüm diğer biyografilerden farkı, içinde alıntıya hiç yer vermemiş olmam... Elimizde Kleopatra'nın aşk mektupları, Sezar'ın veya Antonius'un kişisel evrakları gibi belgeler mevcut değil; elimizde yalnızca Antonius'un bir mektubundan günümüze ulaşmayı başarmış olan üç cümle var. Kendisinin sahip olduğu özellikler, saltanatının hemen sonrasında, yarım düzine kadar Antik Çağ yazarı tarafından ortaya canlı bir portre çıkaracak şekilde kaleme alınmış ve bunlar, bize ulaşmış. Ayrıca, bu portreyi doğrulayan en azından bir tane orijinal büst hâlâ mevcut. Her ne kadar burada tarihi bir romanın sınırına gelinmiş olsa da bu sınır, kesinlikle hiçbir yönden aşılmamıştır. Gerçekte söylenmiş olan birkaç cümle de kaynaklarım arasında bulunabilir. Umarım okuyucularım bu sunumumu, üzerinde son otuz yıldır çalıştığım insan kalbinin tarihçesine bir katkı olarak göreceklerdir."

Emil Ludwig
Emil LudwigYazar · 7 kitap
Emil Ludwig Yazar Doğum: 25 Ocak 1881, Wrocław, Polonya Ölüm: 17 Eylül 1948, Ascona, İsviçre Eğitim: Wrocław Üniversitesi
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.