Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ölümcül Güzellik

Kleopatra

Jacob Abbott

Kleopatra Gönderileri

Kleopatra kitaplarını, Kleopatra sözleri ve alıntılarını, Kleopatra yazarlarını, Kleopatra yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kleopatra'da yapabilseydi Sezar'ın karşısına çıkmayı çok isterdi; ama ülkesinden çok uzaktaydı.
Sayfa 54 - İlyaKitabı okuyor
Reklam
Kleopatra tamamen tahtı ele geçirmese de sözde kraliçe oldu. Gerçekten kraliçe olabilmesi için daha atlatması gereken birçok zorluk ve tehlike vardı. Bu süreyi hızlandırmak için hiçbir girişimde bulunmadı ve babasının kendisine çizdiği yolu kabullenmiş gibi göründü.
Sayfa 52 - İlyaKitabı okuyor
Onsekiz yaşındaki Kleopatra daha on yaşında olan erkek kardeşi ile evlendi. Ülkeyi yönetmek için ikisi de çok gençti; onlar sadece hükümdarlık yapabilirlerdi. Ülke işleriyle babalarının ölmeden önce belirlediği iki bakan ilgileniyordu. Bunlardan biri bir çeşit devlet bakanı olan haremağası Pothinus, diğeri de orduların baş komutanı Achillas idi.
Sayfa 51 - İlyaKitabı okuyor
Antony İskenderiye'de bulunduğu süre içerisinde hep genel ilgi âlâkanın merkezinde kaldı. Kleopatra'nın ilgisini çekti mi bilinmez ama Kleopatra onun ilgisini çekmişti. Onun güzelliğine, canlılığına ve zekâsına hayran kaldı. Ama o onbeş yaşında çok genç bir kızdı, Antony ise otuzlarındaydı ve muhtemelen Kleopatra ona karşı hiçbir şey hissetmiyordu. Kısa bir süre sonra Antony Roma'ya geri döndü ve onu yıllarca göremedi.
Sayfa 50 - İlyaKitabı okuyor
Birçok savaş yapıldı ve hepsini Romalılar kazandı. Mısırlı askerler isteksizdi; çünkü hükümetin arkalarında olmadıklarını düşünüyorlardı. Sonunda nihai savaş yapıldı. Archelaus öldürüldü, Berenise tutsak alındı, hükümetleri tamamiyle devrildi ve Roma ordularının İskenderiye'ye girmesini sağlayacak yol açıldı...
Sayfa 48 - İlyaKitabı okuyor
Reklam
Roma bir tür cumhuriyet ile yönetiliyordu ve o zamanın en güçlü iki adamı Sezar ve Pompei idi.
Sayfa 42 - İlyaKitabı okuyor
Kleopatra tarih sahnesine çıktığında İskenderiye'nin rakibi olarak gösterilebilecek sadece Roma vardı. Roma askeri güç olarak Mısır kentlerinden üstün sayılırdı.
Sayfa 41 - İlyaKitabı okuyor
Ptolemiler amaçlarına ulaşmak için vergiler ile gelirlerini arttırdı. Pharos binası,Serapis'in taşınması,Müze ve Kütüphane büyük düşüncelerdi ve hepsi mükemmel bir şekilde hayata geçirildi. Şehrin geliştirilmesi ve büyütülmesi için yapılan diğer çalışmalar aynı bilimsel ve aydın düşünce çerçevesinde gerçekleştirildi. Sokaklar açıldı,harika saraylar,limanlar,rıhtımlar ve dalgakıranlar yapıldı, kaleler ve kuleler güçlendirildi. O zamanlar varolan toplumlardan büyük kalabalık çekmek için her yola başvuruldu. Şehirde kalmaları için tüccarlara,işçilere ve zanaatkarlara büyük kolaylıklar sunuldu. Şairler,ressamlar,heykeltıraşlar ve alimler çağrıldı ve eserlerini yapmaları için bütün imkanlar verildi. Tüm bu planlar işe yaradı. İskenderiye hızla önem kazandı ve Kleopatra'nın sahneye çıktığı zamanlarda dünyada tek bir rakibi vardı; o da Roma...
Sayfa 39 - İlyaKitabı okuyor
Mısırlıların ödediği bedeli ödeyen bir ulus aynı görkeme yine sahip olabilir...
Sayfa 39 - İlyaKitabı okuyor
216 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.