Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Vatandaşlık diploma ile din ile etnik köken ile olunmaz. insan olma yolunda harcanan emek ile olunur. İnsan olabilmenin ağırlığını, sorumluluğunu hissetmekle, diğer insanlara ve sevgi duymakla, tüm canlılara karşı sorumluluk taşımakla vatandaş olunur.
Sayfa 127 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
Tavuk artıklarını presleyip (baskılayıp), yağ ve baharatla karıştırdıktan sonra, salam, sucuk, sosis ürettiğini iddia eden kaçak işyerlerine kızarız. Peki, bu sağlıksız ürünleri normal salam, sucuk, sosisin beşte biri ya da onda biri fiyatına sattıkları zaman, ucuz diye bu sağlıksız ürünleri tercih eden, koşa koşa kilolarca satın alan vatandaşlanmıza neden kızmayız? Ya da bu vatandaşlanmız hiç düşünmez mi?
Sayfa 9 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
Reklam
Bir zamanlar bilim adamı Pavlov köpeği ile bu kavramı ispat etmiştir. Deneye de Pavlov’un köpeği deneyi denir. İşte insanı Pavlov’un köpeğinden ayıran fark tam bu noktadadır. Örneğin köpek ateşe yaklaşmaz çünkü canı yanar. İnsan ise ateşe ihtiyacı olduğunu bilir ve canını yakmayacak şekilde ateşi kontrol altında tutar. Aynı yurdumda olduğu gibi, her kış ateşten yanmaz insanımız ama ateşin dumanından zehirlenir, ateşten piknikte eli yanmaz ama ormanı yakar. Demek ki yurdum insanının ateşten canı acıyor, ateşi eliyle tutmuyor. Yeter mi? Yetmez, yurdum insanı hâlâ ateş dumanından zehirlenebileceğini, ormana attığı ateş parçasının ormanı yakacağını anlayamıyor. Anlıyor da her defasında tanrısına isyan ediyor. Çünkü yurdum insanına göre felaketler tarının gazabı, iyilikler tarının ihsanı. Kardeşim tedbir alırsan sobadan zehirlenmezsin, ormanda kırık şişe, mangal koru bırakmazsan orman yanmaz. Ben bunları söyleyince kâfir, tanrı tanımaz oluyorum, onlar ise insan oluyor. Ne yaman çelişki , tabii ki insan olanlar için!
Sayfa 83 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
Hasta insan pek çok sektör için gelir kaynağıdır. Bir hekim olarak bunu yazmaktan utanç ve üzüntü duyuyorum ama ülkemizde yıllardır Özel muayenehaneler var ve bu ofislerde kamuya ait imkânlar pazarlanarak yıllarca para kazanılmıştır. Bir sağlık çalışanı para kazanmayı ve daha daha çok kazanmayı hedef olarak alırsa o ülkede sağlık sisteminden değil sağlık sömürüsünden söz edebiliriz.
Sayfa 23 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
Bir ülkede sağlık sistemi olmazsa, çağın gereklerine uygun yasalar hazırlanmazsa, var olan yasalar sadece kâğıt üzerinde yazılı olup güncel hayata uyarlanmazsa, toplumun sağlığını koruyacak mekanizmalar olmazsa ve kurumIar görevlerini layığı ile yapmazlarsa; bu ülke deney alam da olur, insanları kobay da olur.
Sayfa 23 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
Türkiye’de sağlık, temel insan hakkı olarak değil bir ticari metaa olarak kabullenilmiştir.
Sayfa 22 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
Reklam
Dikkat çekmek istediğim konu şudur: Harcanan paralar gerçekten sağlık için mi harcanıyor? Yoksa sağlık adı altında sömürülen insanların hayatları riske atılarak birilerine para mı aktarılıyor?
Sayfa 12 - Yurt Kitap-YayınKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.