Kolesterol Gerçeği

Hayykitap

DOST MU DÜŞMAN MI?
·160 syf.·
2025 25. kitabı
“Bir sessizlik kuralı var,ağzımızı bile açamayız Arada duvar var ve nehir derin Hiçbir şey yokmuş gibi davranıp duruyoruz Ama bir sessizlik kuralı var,bu şekilde devam edemez”(syf 42) Evet bir sessizlik kuralı var ve bu şekilde devam edemez,etmemeli de.Neyse ki bu sessizlik kuralını bozan halk sağlığını düşünen çok kıymetli doktorlarımız var Allah onlara uzun ömürler versin ve korusun.Bunlardan bir tanesi de herkesin bildiği ülkemizin değerli doktorlarından sayın Canan Karatay.Dr.Uffe Ravnskov’un bu kıymetli eserini kendisi de önsözüyle taçlandırmış. Yaklaşık 7 yıl önce okumuş olduğum bu esere dair herhangi bir şey paylaşmadığımı fark ettim ve hemen bu kıymetli eser için inceleme yazıp sizlerin de okumasını istedim. Çünkü bu kitabı bitirdiğinizde,kolesterole dair bütün düşünceleriniz değişecek :) Bizlere düşmanmış gibi gösterilen kolesterolün aslında hiç de öyle olmadığını aksine yararlı olduğunu birkaç örnek vermem gerekirse;kolesterolü yüksek yaşlıların düşük olanlardan daha uzun yaşadığı,bir başka en önemli görevlerinden birinin bakteri,virüs ve toksik ürünlere bağlanarak onları organizma için zararsız hale getirmesi ve daha nice faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız. Kitapta çok fazla çalışma mevcut ve her bölüm için de sayfalarca kaynak belirtilmiş. Kitabı bitirdiğinizde ise kitaba bu başlığın neden verildiğini çok daha iyi anlıyorsunuz çünkü “Haplar Küçük,Tuzak Büyük!”
Sağlık
Kolesterol GerçeğiUffe Ravnskov · Hayykitap · 20127 okunma