Depremden Korunma Kılavuzu

Sözcü Kitabevi
Türler:

Deprem Hakkında Bilinmesi Gerekenlerin Bütünü
2023 53. kitabı
Kitap, deprem bilimini a dan z ye; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasını tümüyle; ayrıca bilimsel metodlu tahminlere dayanarak bir çok önemli bilimsel bilgiyi bütünüyle aktarmaktadır. Ayrıca kitap, gayet akıcı bir dille (fakat fazlasıyla Öz Türkçe kelimeler kullanılarak) yazılmıştır. Depremi eksiksiz olarak anlamak, anlamlandırmak isteyen herkes için özel ve önemli bir kaynaktır. Okuyunuz, okutunuz.
Bilim
KorkmaÖvgün Ahmet Ercan · Sözcü Kitabevi · 20098 okunma
2024 22. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2024 13:57
Yazarın deprem ile ilgili okuduğum ikinci kitabı. "gerçek öyküler" beni çok duygulandırdığı için, bu kitabı korkarak okumaya başladım. Bu kitabı, içinde yazanları okumalıyız diyeceğim ama yeni bir deprem yaşayana kadar aklımıza bile gelmeyeceğini biliyorum. Deprem, deprem bölgeleri, fay hatları, şehirler, deprem istatistikleri ve yapılar hakkında o kadar güzel bilgiler (insanı yormadan, sıkmadan) anlatılmış. Mutlaka tavsiye ederim.
KorkmaÖvgün Ahmet Ercan · Sözcü Kitabevi · 20098 okunma

Övgün Ahmet ErcanYazar · 5 kitap
Selanik kökenlidir. 1960'ta başladığı Nazilli Ortaokulu'nu 1963'te bitirdi. 1966'da Nazilli Lisesi'nden mezun oldu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a gitti. 1970'te İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 1970'te ABD'de Kaliforniya Stanford Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans-master eğitimini, 1973'te tamamlayarak mezun oldu. 1975'te Colorado School of Mines'da doktora eğitimini tamamladı. 1980'de ise Massachusetts Institute of Technology'de post doktora uzmanlığını tamamladı. 1975'ten günümüze İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği'nde, 2011'den beri Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. 17 kitabı, 420 bilimsel yayını ve Türkiye sorunlarına yönelik 905 araştırma tasarımı vardır. Sivil Toplum Kuruluşu'na üyedir. Senato ile Şantiye dergileri ile Beşiktaş, Türksolu, Yeşil Dünya gazetelerinde sürekli köşe yazarıdır.