Modern Fizikte Güzellik Arayışı

0 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
“Simetri” kavramı müzikten matematiğe, mimariden mühendisliğe hatta biyolojiye kadar yaygın tezahürlere ve çok çeşitli uygulamalara sahip. Bununla birlikte yirminci yüzyıl fiziğinin ortaya koyduğu gibi, simetrinin doğada zaman zaman ve esrarengiz bir biçimde ihlal edilen özel, merkezi bir rolü var. Korkunç Simetri modern fizikte simetri ve asimetrinin yan yana bulunmasına ilişkin inanılmaz keşifleri okurun kavrayışına sunuyor. Seçkin bir fizikçi ve mahir bir yorumcu olan A. Zee, modern kuramsal fizikçilerin doğanın güzelliğini ve basitliğini arayışlarında Einstein’ı nasıl takip ettiklerinin heyecan verici öyküsünü anlatıyor. Bu anlamda, tonunda hürmet ve mizahın aynı anda hissedildiği kitap, yirminci yüzyıl fiziğinin görkemli kazanımlarını ve başarılarını derinlemesine bir gayretle tasvir ediyor. Nihayetinde de, insanlığın entelektüel tarihinin en önemli bölümlerinden birini teşkil eden modern fiziğin büyük vizyonu karşısında hayranlıkla duruyoruz.
Kitabın Konusu:
448 sayfa

A. Zee
A. ZeeYazar · 1 kitap
Çinli-Amerikalı bir fizikçi , yazar ve şu anda Kavli Teorik Fizik Enstitüsü ve fizik bölümü profesörüdür. arasında Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara . Princeton'dan mezun olduktan sonra Zee, doktora derecesini Sidney Coleman tarafından denetlenen 1970 yılında Harvard'dan aldı . 1970-72 ve 1977–78 yılları arasında, İleri Araştırma Enstitüsü'ndeydi . 1973'den 1978'e kadar Alfred P. Sloan Üyesi'dir. Princeton'da yardımcı doçent olarak ilk yılında , Zee , öğretim asistanı ve sınıf öğrencisi olarak Ed Witten vardı . Profesör Zee 200'den fazla bilimsel yayın ve birkaç kitap yazmış veya birlikte yazmıştır. O üzerine yazmıştır parçacık fiziği , yoğun madde fiziği , fizik anomaliler , rasgele matris teorisi , süperiletkenlik , kuantum Hall etkisi ve diğer konular teorik fizik ve evrimsel biyoloji , hem de onların çeşitli ilişkileri. Zee hem kapsayan başarılı bir öğretmen olduğunu genel görelilik ve kuantum alan teorisi . Onun öğretim zirvesi oldukça fazla ilgi ve yaygın lisans düzeyinde ders kitaplarının "üçlemesini" övülür: Ceviz Kabuğundaki Kuantum Alan Teorisi , Ceviz Kabuğundaki Einstein Gravite ve Fizikçiler için Ceviz Kabuğundaki Grup Teorisi . Ayrıca fizik ve Çin kültürü hakkında genel okuyucular için çeşitli kitapların yazarıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.