A. Zee

A. ZeeKütleçekim yazarı
Yazar
7.0/10
6 Kişi
32
Okunma
3
Beğeni
608
Görüntülenme

Hakkında

Çinli-Amerikalı bir fizikçi , yazar ve şu anda Kavli Teorik Fizik Enstitüsü ve fizik bölümü profesörüdür. arasında Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara . Princeton'dan mezun olduktan sonra Zee, doktora derecesini Sidney Coleman tarafından denetlenen 1970 yılında Harvard'dan aldı . 1970-72 ve 1977–78 yılları arasında, İleri Araştırma Enstitüsü'ndeydi . 1973'den 1978'e kadar Alfred P. Sloan Üyesi'dir. Princeton'da yardımcı doçent olarak ilk yılında , Zee , öğretim asistanı ve sınıf öğrencisi olarak Ed Witten vardı . Profesör Zee 200'den fazla bilimsel yayın ve birkaç kitap yazmış veya birlikte yazmıştır. O üzerine yazmıştır parçacık fiziği , yoğun madde fiziği , fizik anomaliler , rasgele matris teorisi , süperiletkenlik , kuantum Hall etkisi ve diğer konular teorik fizik ve evrimsel biyoloji , hem de onların çeşitli ilişkileri. Zee hem kapsayan başarılı bir öğretmen olduğunu genel görelilik ve kuantum alan teorisi . Onun öğretim zirvesi oldukça fazla ilgi ve yaygın lisans düzeyinde ders kitaplarının "üçlemesini" övülür: Ceviz Kabuğundaki Kuantum Alan Teorisi , Ceviz Kabuğundaki Einstein Gravite ve Fizikçiler için Ceviz Kabuğundaki Grup Teorisi . Ayrıca fizik ve Çin kültürü hakkında genel okuyucular için çeşitli kitapların yazarıdır.
Tam adı:
Anthony Zee
Unvan:
fizikçi, yazar
Doğum:
1945

Okurlar

3 okur beğendi.
32 okur okudu.
4 okur okuyor.
31 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Elektromanyetizmanın gazabına hemen hemen sadece gök gürültüsü və yıldırımlar gökyüzünü kapladığında tanık oluruz. Modern insanlar elektromanyetizmayı tamamen kontrol ediyor olsa da antik kültürlerin tüm bireyleri bu gazabı tanrılara yoruyordu. (Hala haftanın perşembe gününü elektromanyetizmaya ayırıyoruz. Thursday, Thor'un günü demektir.)
Sayfa 25
“Uzay maddeye nasıl hareket edeceğini ve madde de uzaya nasıl eğrilecegini söyler”
Reklam
Bilimde, insan daha önce kimsenin söylemediği şeyler söylemeye çalışır. Şiirde ise, insan daha önce herkesin söylediğini, daha iyi ifade etmek için çabalar. Bu da iyi şiirin neden iyi bilim kadar nadir olduğunu açıklıyor.
Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım kaldırıma kuvveti yüzünden, anne karnında kütleçekimden haberdar olmayız. Ama doğduğumuz anda onu fark ederiz, özellikle ebeniz sizi ayak bileklerinizden tutup baş aşağı çevirdiyse. Sonrasında kabanıza yediğiniz o seri tokat ağlayıp gözlerinizi açmanıza ve akabinde elektromanyetizmayı keşfetmenize yol açar.
Sayfa 24
Eğer Papua’lı bir kelle avcısı değilseniz, ihtimalen aslında kuantum kurallarının geçerli olduğu bir dünyada yaşadığımızı duymuşsunuzdur. Bu dünyada her şey sürekli titreşim halindedir: Heisenberg belirsizlik ilkesi gereği hiçbir şeyin nerede olduğunu tam olarak bilemezsiniz. Kuantum dünyası bir kreş gibidir: Çocuklar sürekli oraya buraya koşuşturur. Klasik fiziğin aksine, kuantum fiziği bir parçacığın yerini ve gidimini istediğimiz kadar hassas ölçmemize, deney aletlerimizi ne kadar ileri seviyeye taşısak bile, izin vermez.
Sayfa 133Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
181 syf.
·
Puan vermedi
Kütleçekim, uzun zamandır hasret kaldığım kalitede bir bilim kitabı görmek beni ilk görüşte aşık etti. Bilim kitaplarının üzerine çok fazla konuşmak mümkün olmuyor ama bu kitap ile ilgili yorum da neden uzun zamandır ilk kez güzel bir bilim kitabı dediğimi açiklamak istiyorum. ilk olarak bilim kitaplarını iki yönden incelemek doğru olacaktır. İlki kitabın bütününe yayılmış maddi bir hata olup olmaması maddi hatalar yapılabilir ama velirgen bir efekti yoksa görmezden gelinebilir. İkincisi ki bu daha önemli fikir belirtmesi ben bir kitabı okuduğumda özellikle bilim kategorsinde, bilgi almaktan ziyade yazarın kendi düşünceleri bilime bakışını bilgi süzgecinden geçirdikten sonra okuyucuya sunabilmeli. Bu kitabın neden iyi olduğunun cevabı gözle görülür bir maddi hatası yok. -bunu dememin sebebi benim kitapta maddi hata farketmemiş olmam benim yetersiz kaldığım alanlarda yapılan bir hata olduğunu söyleyen bir yorum henüz rastlamadım-İkinci kısma gelince kitap kütle çekimin özü hakkında çok güzel ve basit örüntüler kuruyor. Kesinlikle okumalısinınız.
Kütleçekim
KütleçekimA. Zee · Ginko Kitap · 201931 okunma
181 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kütleçekim, uzun zamandır hasret kaldığım kalitede bir bilim kitabı görmek beni ilk görüşte aşık etti. Bilim kitaplarının üzerine çok fazla konuşmak mümkün olmuyor ama bu kitap ile ilgili yorum da neden uzun zamandır ilk kez güzel bir bilim kitabı dediğimi açiklamak istiyorum. ilk olarak bilim kitaplarını iki yönden incelemek doğru olacaktır. İlki kitabın bütününe yayılmış maddi bir hata olup olmaması maddi hatalar yapılabilir ama velirgen bir efekti yoksa görmezden gelinebilir. İkincisi ki bu daha önemli fikir belirtmesi ben bir kitabı okuduğumda özellikle bilim kategorsinde, bilgi almaktan ziyade yazarın kendi düşünceleri bilime bakışını bilgi süzgecinden geçirdikten sonra okuyucuya sunabilmeli. Bu kitabın neden iyi olduğunun cevabı gözle görülür bir maddi hatası yok. -bunu dememin sebebi benim kitapta maddi hata farketmemiş olmam benim yetersiz kaldığım alanlarda yapılan bir hata olduğunu söyleyen bir yorum henüz rastlamadım-İkinci kısma gelince kitap kütle çekimin özü hakkında çok güzel ve basit örüntüler kuruyor. Kesinlikle okumalısinınız. İyi okumalar... -Furkan DOLGUN
Kütleçekim
KütleçekimA. Zee · Ginko Kitap · 201931 okunma
Resim