Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Köy Enstitüleri

Ahmet Seyrek

Köy Enstitüleri Sözleri ve Alıntıları

Köy Enstitüleri sözleri ve alıntılarını, Köy Enstitüleri kitap alıntılarını, Köy Enstitüleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yaptığımız işi dine aykırı görmek, yapılan işi görmemektir.
Sayfa 54 - DORLİONKitabı okudu
Yavaş yavaş varılacak bir sonuca ivedilikle ulaşmak, devrim yapmaktır.
Sayfa 54 - DORLİONKitabı okudu
Reklam
Ne yuvalarını oren kuşlar, ne kovanlarını kuran arılar bu çocuklardan daha çalışkan ve daha şevkli değillerdir. Falih Rıfkı Atay
Sayfa 241Kitabı okudu
İçilen su, kullanılan kap, yatılan yer, giyilen elbise hep aynı şeylerdi. Hep beraber üşünüyor, yağmur herkesi ıslatıyor; güneş topumuzu yakıyordu.
Sayfa 234Kitabı okudu
Atatürk'e göre milli eğitim, bağımsızlık savaşı kadar önemlidir. O, bunu Yunanlıların Kütahya-Eskişehir üzerinden Ankara'ya doğru saldırıya geçtikleri günlerde ispat etmiştir. Düşman bütün gücüyle saldırıya geçtiği sırada, 16-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında, Ankara'da milli eğitim-öğretim seferberliği de başlatmıştır. Bu hareketi ile hem eğitim-öğretime verdiği önemi göstermiş, hem de iç ve dış kamuoyuna Türk ordusunun başarıya ulaşacağına emin olduğu imajını vermiştir. Bu dünya tarihinde hiçbir ülkenin yapmadığı, hiçbir devlet adamının düşünmeye cesaret edemediği bir harekettir.
Atatürk, gençliğe olan inancını ve duygularını şu sözlerle ifade etmiştir: "Her şeye rağmen muhakkak bir nura doğru yürümekteyiz. Bende bu iman yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki payansız muhabbetim değil; bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla Ziya serpmeye ve aramağa çalışan bir gençlik gördüğümdendir."
Reklam
Bu hoş su sesleri, vakti ile kuş sesi bile duyulmayan bu topraklarda bin kişinin bitmeyen türküsüdür.
Sayfa 234Kitabı okudu
Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadi zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner.
Efendiler, kılıç kullanan kol yorulur, sonunda kılıcı kınına koyar ve belki kılıç o kında küflenmeye, paslanmaya mahkūm olur. Lakin saban kullanan kol; gün geçtikçe daha fazla kuvvetlenir ve daha çok kuvvetlendikçe daha çok toprağa sahip olur.
Gerçekten Türk tarihi araştırılırsa bütün yükselme ve düşme sebeplerinin bir iktisat meselesinden başka bir şey olmadığı anlaşılır. Efendiler, tarihimizi dolduran bunca başarılar, zaferler veyahut yenilgiler, yok olmalar ve felaketler, bunların tümü gerçekleştikleri devirlerdeki iktisadi durumlarımızla ilişkili ve ilgilidir. Yeni Türkiye'mizi hak ettiği yere ulaştırabilmek için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek zorundayız. Çünkü zamanımız tamamen Bir iktisat devresinden başka bir şey değildir.
Reklam
Bozkırı baştan başa yeşille öreceğiz. Tanrı'nın geç kaldı işi biz göreceğiz. Galip Naşit Arı
Sayfa 282Kitabı okudu
Milli Mücadele Döneminde Eğitim Meselesi
9 Mayıs 1920 tarihinde TBMM'de okunan bakanlar programında eğitimle ilgili olarak bazı hedefler belirtilmiştir. Bu hedefler arasında eğitimi dini ve milli bir duruma koymak, bu hedeflerin başında gelmektedir. Eğitimi, hayat mücadelesinde çocukları başarılı kılacak, dayanaklarını kendi varlığında bulduracak güç, girişim ve kendine güven gibi nitelikler verecek, üretici bir düşünce ve bilinç uyandıracak bir seviyeye ulaştırabilmek diğer bir önemli nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca öğretimi tüm okullarımızda bilimsel, modern olan temeller ve sağlık kurallarıyla yeniden düzenlemek ve programlarını düzeltebilmek konusu üzerinde durulmuştur.
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.