3 Temmuz 2024
Bandini Yayınları
Orijinal Adı:
Le Roitelet

2025 58. kitabı
Okunduğuna pek şahit olmadığım, yine kitapçıda görüp arka kapak yazısını okuyunca aldığım bir kitap ve yine nokta atışı... Kralcık çok çok iyi bir hikaye olmasının yanı sıra çok çok şiirsel bir metin. Kralcık kuşları en kısa ömürlü olan kuşlardır, kısa ömürlerine rağmen hayatlarını dolu dolu yaşarlar. Bu kısa romandaki kralcık ise, anlatıcının şizofreni tanısı konmuş kardeşine taktığı bir isim. Tıpkı kralcık kuşunun kırılganlığı gibi abi ve kardeş arasındaki ilişki de kırılgandır, kendi içinde kaybolmuş, kendi içini dipsiz bir kuyuya benzeten bu kardeş ile abi arasındaki ilişki çok şiirsel bir dille anlatılmış. Hikayenin yalınlığını çok sevdim, kısa cümlelerle hikayeyi ajite etmeden, eğip bükmeden anlatmasını çok sevdim. Yazarın farklı eserleri de varmış ama dilimize çevrilmemiş, çok üzücü. Bandini Kitap bu romanı 2024 yılında basmış ve sonrasında başka bir kitap yayımlamamış, bu da üzücü. Çok çok sevdim, herkese tavsiye ederim. .. .. "Her şeyin yolunda gittiğini iddia etmiyorum. Ancak hiçbir şey beni, yavaş ama emin adımlarla geleceğe uzanan bir yol arayan dünyanın tereddütlerine, kararsızlıklarına ve kafa karışıklığına aldanarak zamanımızı boşa harcayan tüm o kötümserlerin izinden gitmek kadar rahatsız edemez." .. ..
KralcıkJean-François Beauchemin · Bandini Yayınları · 202438 okunma
2026 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 17:05
Kısa ama derin izler bırakan bir kitap oldu benim için. Şizofren bir kardeş ile yazar olan abisi arasındaki bağ; acite etmeden, göze sokmadan, yalın ve sade bir dille anlatılmış. Hayatın dinginliğini, bir şeylere yetişme telaşı olmadan var olabilmeyi, doğanın güzelliklerinin tadını çıkarmayı hissettiriyor. Kitabı, aldığımız her nefesin kıymetini bilmemiz gerektiği duygusuyla bitirdim. Altı çizilesi, akılda tutulması gereken; ders niyetine cümleler ise cebimde kaldı.
KralcıkJean-François Beauchemin · Bandini Yayınları · 202438 okunma

Jean-François BeaucheminYazar · 0 kitap
Jean-François Beauchemin, Quebec'ten Kanadalı bir yazardır. En çok, 2008 Vali Genel Ödülleri'nde Ceci est mon corps ve 2009 Vali Genel Ödülleri'nde Cette année s'envole ma jeunesse için aday gösterilen, Fransızca kurgu dalında Vali Genel Ödülü'ne iki kez aday gösterildi.