Kanla Örülü Bir Zekâ Düellosu

Elias Haller
3 Eylül 2025
Artemis Yayınları

2026 3860. kitabı
Kriptolog tam anlamıyla zekâya dayalı bir polisiye. Daha ilk sayfalardan itibaren olayın merkezindeki şifreler ve gizem beni içine çekti. Elias Haller’in kurgusu klasik seri katil hikâyesinden biraz daha farklı; burada asıl mesele sadece “katil kim?” değil, “mesaj ne anlatıyor?” sorusu. Kitap boyunca gerilim hiç düşmüyor. Özellikle bırakılan ipuçları ve çözümlenmesi gereken kodlar okurken beni de olayın bir parçası gibi hissettirdi. Ben de karakterlerle birlikte tahmin yürütmeye çalıştım ama yazar birkaç yerde gerçekten ters köşe yapmayı başardı. Bu da okuma heyecanını canlı tuttu. Ana karakterin zekâsı ve olaylara yaklaşımı oldukça etkileyiciydi. Soğukkanlı ama insani yönünü de kaybetmemiş bir profil çiziyor. Yan karakterler de hikâyeye katkı sağlamış; sadece dekor gibi durmuyorlar. Yer yer teknik detaylar biraz yoğun geldi ama bu da kitabın atmosferini güçlendirmiş. Özellikle kriptoloji temasını sevenler için oldukça tatmin edici. Genel olarak tempolu, merak uyandıran ve finaliyle tatmin eden bir polisiye diyebilirim. Ben okurken hem gerildim hem de zihinsel olarak epey yoruldum ama bu iyi anlamda bir yorgunluktu. Polisiye severlere rahatlıkla önerebilirim.
KriptologElias Haller · Artemis Yayınları · 202514 okunma

Elias HallerYazar · 0 kitap
Elias Haller, geboren 1977, ist leidenschaftlicher Schriftsteller, aber vor allem ist er seit über zwanzig Jahren Polizeibeamter. Er lebt und arbeitet in Chemnitz, der Stadt, in der auch seine erfolgreiche Reihe um Kriminalhauptkommissar Erik Donner spielt.