Merhabalar
Bugün sizlere öldü sandığı annesini aramak için yollara düşen Lavin Çamkıran ve sevdiceği ve kıymetli destekçisi Tahir karakterinden bahsedeceğim. Hastalıklara şifa bulmaya çalışan ama bunu insanlığa, canlılara zararlı hırsa dönüştürerek, yaptığı deneyleri insanlara aktarıp onları birer 'geleceği gören kukla' haline getirme projesini yürüten Nova adlı doktor kadın karakteri de okuyacağız. Nova'nın Lavin ile bağlantılı sırrı, projesi için yaptıkları, Lavin'in öldü denilip geçildiği ama aslında sağ olan annesinin dosyaları içinde bulduğu rehabilitasyon merkezinin ( bir çeşit okul) dökümanları ile kendini oraya ipucu bulma adına sahte raporla kaydetmesi, merkezde bulunan hastaların bir bir ya int*har etmeleri ya da c*nayete kurban gitmeleriyle kitaptaki aksiyon yükseliyor. Tahirle birbirlerine hep destek olmaları, tatlı atışmalarını okumak güzeldi.
Acaba ne olacak diyerek okuduğum eseri, hadi ya nasıl oldu bu diyerek sonlandırdım, Ahzan kitabını okuyan arkadaşlarım benzer bir son bizi karşılıyor, şaşırdım kalemi akıcı ve güzel yazarımızın, tavsiye ederim, kitapla kalın
#alıntı
~
"Herkes işine yaradığı kadar seninleydi. İçin boş olduğu zaman bitiyordu işte her şey. Giydiğin onca elbise, başkaları görsün diye aldığın onca şey, kırdığın kalp veya darılmış olduğun gırla olaylar...Hepsi bitmiş, hepsi gitmişti işte. Tekrar var olduğun şeye geri dönüyordun. Toprak oluyordun. Var olduğun şeyden yok oluyordun."
~
"Bazen bir kelimenin bin sayfaya sığmayan anısı olurdu. Sadece bize has ve bizde kalmasını istediğimiz anıları."
~
"Ölüm her an bizim de kapımızı çalabilirdi.
Hiçbir zaman ölmeyecekmişiz gibi yaşayan bizler de bütün işlerimizin düzene girdiği, sevincimizin gülümseme ile kendini dışarı vurduğu, kalbimize huzurun yerleştiği anda ölümün pençesine takılabilirdik.