Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

7 Cilt

Kur'an Dersleri

Ali Bulaç

Kur'an Dersleri Gönderileri

Kur'an Dersleri kitaplarını, Kur'an Dersleri sözleri ve alıntılarını, Kur'an Dersleri yazarlarını, Kur'an Dersleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İsrailoğulları adeta Tanrı ile mücadele içinde emir ve nehiylere, hayatlarını tanzim ederlerken uymaları istenen hükümlere başkaldırmışlardır. Çünkü vahiy onlara dünyanın geçiciliğini, meşru olmayan güç ve iktidarın, haram servet ve zenginliğin değersizliğini, zararlarını hatırlatır.
Sayfa 236 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Allah'ın kullarından, dilediğine kendi fazlından (peygamberliği) indirmesini ' kıskanarak ve hakka başkaldırarak' Allah'ın indirdiklerini tanımamakla, nefislerini ne kötü şeye karşılık sattılar. Böylelikle gazap üstüne gazaba uğradılar. Kâfirler için alçaltıcı bir azap vardır. Bakara Suresi - 90
Sayfa 227 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Bakara suresi -88. Ayet
Hz. Peygamber(sa), Yahudilere kendi tarihlerinden hatırlatmalarda bulunarak kollektif hafızalarını harekete geçirmek isterken, amacı onları zaten aşina oldukları Hak ve Hakikat'le yüz yüze getirmeye çalışmaktı. Ona verdikleri cevap ilginç: "Bizim bu işlere karnımız tok veya bi bunları biliyoruz, kalplerimiz bunlarla dolu. Bilgi, hikmet, kıssalar, öğütler bizim yabancımız değil, sen tereciye tere mi satmaya çalışıyorsun? Biz bunları biliyoruz ve buna rağmen çağrına olumlu cevap vermiyoruz" der gibi tepki gösteriyorlar. Söz konusu ret Nisa, 155'te tekrar edilmektedir.
Sayfa 224 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Üstünlük şu veya bu dil, bölge veya ırk grubunun tekelinde değildir; üstünlüğü sağlayan şey ahlâkî kemal ve Hucurat sûresinde açıkça belirtildiği üzere "takva"dır.
Sayfa 161 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Allah'a verdiği sözü tutmayan, başka hiçbir sözü tutmaz. Yazık ki insan, "fasık"olma pahasına verdiği söze sadakat göstermeyen varlıktır.
Sayfa 120 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Fasık, kendi iradesiyle Sırat-ı müstakimden ayrılmıştır:!))
Fasıklarda belirgin özellik bilinç yoksunluğuna bağlı davranış bozukluğudur.
Sayfa 118 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Esasen ayetlerin toplamı(ayat) olan varlık kitabından Yaratıcı'nın varlığını ve kudretini okumak mümkün. Yazık ki insanların çoğu varlık kitabını okuyamıyor.
Sayfa 111 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Kur'an'ı Kerim, her dönemde var olabilecek ve Müslümanlara inkarcılardan çok daha yıkıcı zararlar verebilecek potansiyelde olduklarından münafıkların kişilik profili üzerinde önemle duruyor. Onları tehlikeli kılan sinsi hareket etmeleridir.
Sayfa 93 - Çıra Yayınları 1.ciltKitabı okuyor
Felah, maddi bir kazancı öngörür ancak asıl anlam çerçevesi itibariyle manevi ve ulvî, yüksek mertebe ve kazançlara işaret eder... Bilinçli Müslümanlar, aslolanın "refah"tan çok "felah"ın olduğunu bilmektedirler. Felah amacı olmayan refah, dünya hayatının devamını sağlayan çabaları sekülerleştirir, hakiki ve aslı amacı dışına çıkarır.
Sayfa 86 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Ahiretin varlığı; içimizdeki sonsuzluk/ ebediyet duygusu, mutlak adalet arayışı ve meşru arzuların gerçekleşeği ümidi dolayısıyla kesindir.
Sayfa 83 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Her hak sahibin, her hakkı ve hukuku ihlal edilen, hakkı çiğnenen, her zulme uğrayanın mutlaka hakkını alabileceği bir yer ve zaman ahiretten başkası değildir.
Sayfa 83 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Takva sahipleri, her ne kadar belli bir emek veya meşru yollarla mülk, para ve servet sahibi olsalar bile, nihayetinde bu rızkı yaratanın ve gerçek sahibinin Allah olduğunu bilirler. Bu bilinç düzeyinde servet sahibi, servetini hem belli bir sorumluluk duygusu içinde harcar, hem de yoksullara, ihtiyacı olanlara verdiği zaman bunu minnet konusu yapmaz, onlara harcadığını başlarına kakmaz.
Sayfa 81 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Salat'bir başka anlamı;
. sopanın ateşe doğru tutulup yumuşatılması, düzeltilmesi anlamında kullanılır. Sanki namaz kılan"El Musalli" kendini yumuşatır, doğrultur, ruhsal ve zihni tutumlarını inceltir; davranışlarını bir düzene koyar.
Sayfa 80 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Namazın dosdoğru kılınması demek:
Vaktinde farzları, sünnetleri, rükûnleriyle kılınması, en yüksek bir ibadet olarak eda edilmesidir. Namazın ikamesi, aslında namaza rağbet edilmesi, değerinin yüksek tutulması anlamına gelir.
Sayfa 79 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
27 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.