Büyük dert şu: Türkiye politikacıların elinde! Politikaya giren aydınlarımız ahlak ve karakter zaafı içinde! Birinin yaptığını öteki beğenmek veya kötülememek, nafakasız kalmak tehlikesi gibi bir şey...
Sayfa 142 - Pozitif·Kitabı okudu
Alıntı
Nazım Hikmet'i hapse atanlar bugün güvertelerde bağrıla bağrıla satılan şiirleri için mahkûm etmiş değil midirler? 141 ve 142 yürürlükte. Bütün kızıl kütüphane çevirileri satışta. Demek bizler, başta CHP olamak üzere yıllarca apaçık bir zulüm yapmışız. Bir suçsuz yazı ve sözü hapislerde çürütmüşüz.
Sayfa 184 - Pozitif·Kitabı okudu
Alıntı
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
Biz akıl değiştireceğimiz yerde rejim değiştirme peşine düşmek yüzünden bu defa da bir Afrika sistemi solculuk hevesine kapıldık. Rejim, aklı değiştirmez. Akılsızlık liberallikle de, karma ekonomicilikle de, sosyalistlikle de işleri kötü yürütür. Diktacı oldu mu, üst üstelik topa tanka dayanarak sizi aptallığa tapındırır.
Sayfa 150 - Pozitif·Kitabı okudu
Alıntı
Bizim, yani ne o ne bu sistemde hiçbir çıkarları olmayanların düşünecekleri tek şey, Batı medeniyet ve kültür seviyesi dışında hiçbir yerde devletleştirmeci sol akımının hürriyet içinde yaşamadığıdır. Ancak dikta rejimi olarak tutunduğudur.
Sayfa 145 - Pozitif·Kitabı okudu
Alıntı
Demirci Efe'ye: " Niçin bu kadar adam öldürdün? Denizli'yi kana boyadın? " diye sormuşlar. " Efendim, " demiş, " Gün geldi, üç dört vilayetin idaresi bana düştü. İdare ya ilim ile olur ya zulüm ile... Bende ilim olmadığı için zulüm ile idare ettim. "
Sayfa 151 - Pozitif·Kitabı okudu
Alıntı
İkinci Dünya Savaşı'nda, altmış milyon Arap ülkeleri ordularını iki milyon nüfuslu İsrail'in bir avuç askeri çölde darmadağın etti. Nasır'ın orduları Yemen'in bir iki kasabasında çeteler tarafından kuşatılmıştır. Ama açım dedin mi, buyur darağacına! Her işin tepesinde bir subay. Her kârlı işin ortağı subay.
Sayfa 152 - Pozitif·Kitabı okudu