Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kutadgubilig Sayı 7

Kolektif

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Alem hakkındaki en anlaşılmaz şey onun anlaşılabilir olmasıdır."
Sayfa 123 - Mart 2005, Rölativite Teorisi'nin 100. Yıldönümünde Albert Einstein'ı Anmak, Ahmed Yüksel Özemre, Alıntı: EinsteinKitabı okudu
Sübjektif İdealizm
"Modern zamanda her bireyin, kendisine ait bir dünyası olduğundan veya herkesin kendi dünyasını inşa etme isteğinden söz edebiliyoruz. Bireyin kendisinin, kendisi için kurduğu ve sadece kendisi tarafından belirlenen ve özel olduğu için hiçbir şekilde dokunulamayan kutsal dünyalar. Cemiyet ve cemaat olgusu, toplumsallık iddiası, yerini tek tek ben'lerin dokunulmaz ve başkası tarafından bilinemez tekil dünyalarına bırakmış gözüküyor."
Sayfa 62 - Mart 2005, Zamanın Tin'i ve Bilgi Teorisi, Oktay TaftalıKitabı okudu
Reklam
"İslam ve Türk devlet anlayışlarının benzerlikleri şöyle sıralanabilir: 1- Tanrı'nın Peygamber ataması ve Peygamberin insanları doğru yola davet etmesiyle İstemi ve Bilge Kağanların Tanrı tarafından gökte yaratılıp insanları yönetmek için yere indirmeleri arasındaki paralellik. 2- Peygamberin devlet kurup yönetmesi ve devletin amaçlarıyla Oğuz Kağan'ın kaygıları arasındaki paralellik. 3- Peygamberin Tanrı tarafından ayrıcalıklı kılınması ile Türk kağanlarının Tanrı'dan kut alarak hükümdar olma ayrıcalığını kazanmaları. 4- Her iki tarafın da öncelikli kaygısı adalet temeline dayanan dünya düzeni olmuştur."
Sayfa 198 - Mart 2005, Osmanlı Devleti'nin Kozmogonik Temelleri, Ayhan BıçakKitabı okudu
"Benim dinim, kendisini, kırılgan ve aciz zihinlerimizin algılayabildiği küçük ayrıntılarda izhar eden sonsuz sınırsız Yüce Ruh karşısındaki mütevazi bir hayranlıktan ibarettir."
Sayfa 123 - Mart 2005, Rölativite Teorisi'nin 100. Yıldönümünde Albert Einstein'ı Anmak, Ahmed Yüksel Özemre, Alıntı: EinsteinKitabı okudu
"Parmenides varlığı sıkıca elde tutmuş ve sonuç olarak, hiçliğin hiçlik olduğunu ve yalnızca varlığın varolduğunu söylemişti. Eğer varlık yalnızca kendisi için ise belirlenimsiz ve ayrıca başkasıyla hiçbir ilişkisi yoktur; ve görünen odur ki, böyle bir başlangıçtan, yani [arı varlığın] kendisinden daha ileriye gidilemeyecektir, ve ancak dışarıdan ona yabancı bir şey eklenirse bir ilerleme olabilecektir."
Sayfa 22 - Mart 2005, Hegel Felsefesinde Başlangıç Sorunu, Enver Orman, Alıntı: HegelKitabı okudu
"Tinin Görüngübilimi bilincin duyumsanan gerçeklikten başlayarak tüm varoluşu düşünsel bir birlik içinde kavrama çabasının anlatımı olarak da okunabilir."
Sayfa 17 - Mart 2005, Hegel Felsefesinde Başlangıç Sorunu, Enver OrmanKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.