Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsan Seçimlerindeki Tanrısal Seçim...

Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi

Carlos Madrigal

Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi Gönderileri

Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi kitaplarını, Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi sözleri ve alıntılarını, Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi yazarlarını, Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
189 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
İstanbul Protestan Kilisesi vakfının pastörü olan Madrigal, Tanrı'nın tasarısı ile insanın kendi özgür irade olgularını ve salt kadercilik anlayışının, anlatıldığı gibi olamayacağını ve bu konu üzerine argümanlarını, Kutsal Kitap zemininde temellendirdiği açıklamalarını bu kitapta bütünleştirmiş. Özgür iradenin ve Tanrısal planın nasıl uyum içinde olduğunu, insanın özgür iradesinin aslında hiçe sayılmadığını bir nebze de olsa anlamak için okunmalı!
Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesi
Kutsal Kitap'a Göre Kader ve Özgür İrade Öğretilerinin İncelenmesiCarlos Madrigal · Yeni Yaşam Yayınları · 20033 okunma
"Bir şeye karar verirken ve bizleri belli bir hedefe yönlendirirken Tanrı'nın bunun için geçerli sebepleri var. Keyfi davranmaz ve haksızlık etmez."
Sayfa 59 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"İlahi takdir, insanın özgür eylemlerini planına dahil eder."
Sayfa 48 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
Mutlak Kadercilik:
"Kaderci görüş Tanrı müdahildir, her şeye karışır der; müdahaleleri tamamen keyfidir. Bu yüzden kaderin bir mantığı, tutarlılığı yoktur ve olup bitenlerin nedenini sormak boştur."
Sayfa 38 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
Sevap Olgusu Geçersizdir:
"...insan iyilikleri, Tanrı'nın kutsallık ölçüsü karşısında hep eksik kaldıkları için Tanrı'nın adalet taleplerini tatmin edecek imkandan* tamamen yoksundur. Yani hiçbir insan çabası, Tanrı'nın adil yargısı karşısında halk dilinde 'sevap' olarak bilinen niteliği taşımamaktadır."
Sayfa 23 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu