Leonardo Da Vinci

İclal Akşamoğlu
2020
Siyah Beyaz Yayınları

2020 24. kitabı
Öncelikle Leonardo Da Vinci'nin hayatını gerçekten merak ediyordum ve güzel bir biyografi arıyordum, karşıma bu çıktı ve şans vermek istedim ama maalesef beklediğim gibi bir sonuç alamadım. Kitabın yayını çok kötü. Çok fazla yazım hatası var bazı harfler birbirine girmiş. Bu yüzden bazen anlatım sorunları vardı. Onun dışında idare ederdi zaten yazım yanlışlarından sonra çok fazla birşey beklememiştim. Eğer Leonardo Da Vinci'nin hayatını merak ediyorsanız bu biyografi kitabını öneremiyeceğim maalesef. Emek var tabii ki ama beklentilerimi karşılamadığı için biraz hayal kırıklığına uğradım. İyi okumalar
‘’ Deneme kesinliğin anasıdır, bilgi kesinliktir. ‘’
2022 1. kitabı
Da Vİnci’ nin ressamlığı dışında bir çok alandaki başarılardan ve eserlerinden bahsetmektedir. Ve bu eserler ortaya çıkarılırken gösterilen azim, gayret, sabır, mükemmeliyetçilik, araştırma, duygu ve hayvan anatomisi ile insan anatomisinin bağlarını incelemesi sıra dışı ve sürükleyici.
İnsan ve Duygular
2021 21. kitabı
Bunu okuyacağınıza Vikipedi'yi inceleseniz daha faydalı olur. Kitap öylesine sıradan, başta sağma hazırlanmış ki, içerisindeki kelime hataları saymakla bitmez. "Gelmeye başladı," yerine "gelmeğe başladı" yazıyor. Sanki Nevşehirli biri şivesiyle yazıyor. Kitap 96 sayfa fakat puntolar büyük tutulmuş. Max 50 sayfa tutarmış adam gibi dizginlense. Onun haricinde her yerde aynı şeyler tekrar ediyor. Diğer paragrafta 3 paragraf önce anlattıklarını anlatıyor. Yani tam anlamıyla bilgi 10 sayfa kadar sürüyor. Bu da imla hataları yüzünden okunmuyor. Almayın, aldırmayın. Vikipedi'den çok daha kaliteli ve imla hatası olmadan bilgi edinebilirsiniz.
Tarih
2022 13. kitabı
Okunma: 08 Mart 2022 19:38
"Bütün kesin bilginin anası tecrübedir. Tecrübeden doğmayan ilimler zannımca boştur ve yarışmalarla doludur. " "Zekâ ile elin birlikte çalışmadığı yerde sanatçı yoktur." Leonardo Da Vinci'nin hayatını anlatan 96 sayfalık bir kitap. Ben beğenmedim. Okurken dikkat dağıtacak kadar fazla yazım yanlışı vardı. Ayrıca içerik olarakta çok yüzeysel kalmış. Yer yer kendini tekrar ediyor. O yüzden ben tavsiye etmiyorum.