Ekim 2012
Albatros Kitap Yayınları

2020 12. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2020 14:06
Bir insanı uçurumun kenarına koyun. Uçuruma düşmemeyi başarabilirse ya erecek ya da delirecektir. Zaten bu ikisi de aynı kapıya çıkar! Logicomix 20.yüzyılın en büyük felsefeci ve matematikçilerinden biri olan Bertrand Russell’in hayat hikâyesini anlatıyor. Bernard Russell, matematikçi, mantıkçı, felsefeci, her yönüyle entelektüel, aristokrat bir aileye sahip. Döneminin en sert savaş karşıtlarından ki bu yüzden okuldan kovulup, hapis bile yatıyor. Çocukluğundan savaşın başlangıcına kadar süren yolculukta, kuşkudan kesinliğe giden ve tekrar başa dönen bir yolculuk. Bu yolculuk çoğu zaman hayal kırıklığı ile dolu. Hikâyemiz İkinci Dünya Savaşının hemen başlarında ABD’nin savaşa katılıp katılması üzerine tartışmaların alev aldığı gün başlıyor. Bertrand Russell ‘İnsan İlişkilerinde Mantığın Rolü’ başlıklı bir konuşma için gittiği üniversitenin önünde toplanıp kendilerine katılmalarını isteyen izolasyonistleri, kendisini dinlemeye kabul ettiriyor. Russell çocukluğundan başlayarak anlatmaya başlıyor. Russell’in gözünden gördüğümüz, 19.yy sonundan İkinci Dünya Savaşına kadar anlatılan uzun bir dönemi aktarmak zor olsa gerek. İki çizer ve iki yazardan oluşan dört kişilik ekibin bunun altından ustalıkla kalktığını söylemek gerek. Kuralcı bir ailede büyüyen, öğrenmenin tadına bir kez varınca uslanmaz bir bilgi açlığı çeken Russell, korkularını şüphe duymadan bilme isteği ile yenmeye çalışıyor. Geometri öğretmeni sayesinde yeni ufuklara yol alan Russell, ömrünün sonuna kadar öğrenme serüvenini sürdürüyor. Matematik öğrenek gerçeğin temeline ulaşacağını düşünen Russell, bazen hayal kırıklığına düşüyor. Aristoteles ‘Bir şeyi anlamak için onun temeline inmek gerekir’ sözünden yola çıkarak felsefe ve mantık üzerine uzmanlaşan Russell, bazı dönemlerde delirmenin kıyısına geliyor. Bu
2021 1331. kitabı
Kitap gerçektende Matematik üzerine kurulmuş yazılmış bir kitap . gerçektende harika muhteşem bir kitap ortaya çıkmış. Kitapta Gödel Cantor Hilbert gibi dönemin dahi matematikçileri ve çok akılda kalıcı çizimleri var kitapta Bertrand Russell'ın biyografisi anlatılıyor kesinlikle matematik ile ilgileniyorsanız mutlaka okumalısınız
Merak...
2017 3. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2017 15:53
Bertrand Russell'ın düşünce dünyasını ve yaşamından önemli kesitlerini çizgi roman ile anlatmaya çalışmak bence zaten takdir şayan. Dışardan bakınca zor görünen matematik, felsefe gibi konuları eğlenceli ve anlaşılır bi dil ile anlatan bir eser. Bertrand Russell'ı tanımak ve anlamaya başlamak için harika bir giriş, ayrıca konuyu Bertrand Russell özeline indirdiğini düşünmeyin asıl konu düşünce dünyamız, belki bakarsınız sizin de merakınız kontrolden çıkar. :D
·345 syf.·
2020 23. kitabı
"Leibniz.. Ben de onun kurduğu hayali kurdum: mantıktan insan yaşamına kadar tüm problemleri çözecek kusursuz bir yöntem bulmak! Eee? Leibniz'in rüyasının gerçekleşmemesinden bize ne? Yoo, belki de hepimizi ilgilendiren bir sonuç çıkmıştır bundan: Gerçeğe giden tek bir yol yoktur!" Ünlü mantıkçı ve felsefeci Russell'ın hayatının anlatıldığı muhteşem bir çizgi roman, Logicomix. Kitap, gerçekliği bulma tutkusunun, onu, çocukluğundan ikinci dünya savaşı öncesi yaptığı bir konuşmaya kadar sürüklediği yolculuğunu anlatıyor. Gödel, Frege, Cantor, Hilbert gibi dönemin dahi matematikçilerini mükemmel çizimlerle akılda kalacak şekilde anlatmış yazarlarımız. Beni derinden etkileyen bir kitap oldu. Akademik yolculuğun, o belirsiz, yorucu, bazen de (hatta çoğu zaman) hayal kırıklıklarıyla dolu, ama gerçeği sadece ve sadece gerçeği bulma tutkusunun öyküsünü buldum. Matematik, mantık ve bilgisayar bilimleriyle ilgilenen herkese tavsiye edeceğim eşsiz bir eser!
Bilim

Apostolos DoxiadisYazar · 2 kitap
1953'te Avustralya'da doğdu ve Atina'da büyüdü. On beş yaşındayken, Matematik bölümüne özgün bir makale sunduğu için New York'taki Columbia University'ye kabul edildi. Lisansüstü eğitimini ise Paris'teki Ecole Pratiqe des Hautes Etudes'de tamamladı. Film ve tiyatro çalışmaları da bulunan ve ikinci filmi Terirem'le 1988 Berlin Uluslararası Film Festivali'nde International Center for Artistic Cinema Ödülü'nü kazanan Apostolos Doxiadis, Yunanca olarak dört roman yayınlamıştır.