Tasarımcı:
21 Mart 2018
Mona Kitap

2020 83. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2020 23:31
Kitap incelemesinden ziyade kendi incelememi yaptım :) İki gün önce kendimi bir kitapçıya attım. Malum bu fırsatı her zaman bulamıyorum. Telefonumu sessize aldım kendisi çok gereksiz çalıp durmaları ile meşhur çünkü. Kendime nefes alacağım bir ortam yaratmak istedim. Sadece ben ve sevdiğim bir şeyler işte. Son birkaç gündür aslında ihtiyacım olanı arıyorum. Yapılacak bir tatil, uzun yürüyüşler, kendine kalmalar ya da en sevdiğim; kalbime, hayatıma yer edinmiş bir iki arkadaşımla vakit geçirmek. Hepsini denedim. Hatta hepsini aynı anda yaptım. Kendimi bulurum sandım." Sandım" dedim çünkü ihtiyaçlarımı doğru belirlediğimi düşündüm. Kitapçıda dolanırken farkettim ki benim çok başka bir dünyaya açılmaya ihtiyacım varmış. ( Bu defa doğru bir tespit yapmışım ki çıktığımda gülümsüyordum :) ) Ne arkadaşlarım ile geçirdiğim tatil, ne hislerimi doğruca yüzüne söylediğim eşim ne de en sevdiğim şarkı hiçbiri işe yaramadı. Hiçbirinde oh be içimdeki boşluk bundan kaynaklanıyormuş diyemedim. Dolayısıyla keyif alamadım. Hayatın tüm alanına yayılan " mutlu olmalıyım " düşüncesi de işe yaramadı yani. Zaten benim de hayattan böyle bir isteğim yok açıkçası. Yaşamanın esas formülünün umut etmek olduğunu biliyorum çünkü. Mutluluk istemek değilde mutlu olacağını umut etmek. Umut ediyorum evet ama sonrasında hayat onu elimden alıyor ben başlıyorum o yıkıyor. Hayata kaç sıfır yenik başladığımı bile bilmiyorum ki ben. Üstelik bu düşüşümün son düşüş olduğundan da emin değilim. O denli mağlup olmak işte. Bu düşünceler ile girdim kitapçıya. Sorgulama yaparken. Hayatımı, olduğum yeri, birlikte olduğum insanı, yaptığım işi hepsini sorgularken kısaca. Birkaç gün önce çok sevdiğim birine bir konuda söz verdim. Bu ona yapacağım bir iyilik değildi ya da kendime yapacağım bir iyilik. Bu tamamen
MademEzgican Serim · Mona Kitap · 20184 okunma