Kaçmaya çalışıyorsun, diyeceklerdir; hayır, yaptığın hayatta kalmaya çalışmaktır...
Sayfa 103 - İyi Kitap·Kitabı okudu
...eğitimin insana vurabileceği ketlerin hiçbirine asla takılmamıştım. Hiç format yememiştim. Sonuçta hiçbirşeyi öğrenmediysem de her şeyi yaşadım. Her şeyi yaşadım çünkü o elverişliliğe, hayata ve insanlara dair o canavarca meraka sahiptim.
Sayfa 113 - İyi Kitap·Kitabı okudu
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Kusurlar, kelimenin ilk anlamıyla hayatidir. Çünkü sende yaşama gücü olduğu müddetçe kendini onlardan uzak tutmak için elinden geleni yaparsın. Üstelik kusurların olduğu için güçlü olabilirsin zira onlara yenik düşmemek için enerjiye ihtiyacın olur.
Sayfa 102 - İyi Kitap·Kitabı okudu
Kendini sadece kendin iyileştirebilirsin, tek şart buna karar vermendir; sadece sen, tüm yaşadıkların ve yaşamak istediklerinle.
Sayfa 104 - İyi Kitap·Kitabı okudu
Biliyorum ki keşfetme niyetimin artık kalmadığı gün, ölüm hemen ensemde olacak.
Sayfa 102 - İyi Kitap·Kitabı okudu
Hareketsizliğe teslim olmaktansa canımı yakmayı tercih ediyorum. Ve bitiş çizgisinde koca bir çuval gibi yığılıp kalsam da en azından bir çaba sarfetmiş, zihin sağlığımı korumuş oluyorum. Çünkü eğer korkuların sana hâkim olursa adımların giderek küçülür, gitgide hassaslaşırsın ve sonunda hiç hareket edemeyecek hâle gelirsin.
Sayfa 105 - İyi Kitap·Kitabı okudu