Karanlık Bir Ruhun Tutkuları

Cinius Yayınları

Yemekhane çorbası
·174 syf.·
2024 25. kitabı
Herkese merhabalar. Kitaba kimse yorum yapmamış. Belki okumak isteyenler olur diye naçizane fikirlerimi belirtmek istedim. Öncelikle size şu soruyu sormama izin verin: Bir kitabı çok satan kitap haline ne getirir? Ya da şöyle diyeyim: Bir kitabı hangi konular sattırır? Cevaplarınız arasında cinsellik, fakirlik, zenginlik, dindarlık, dinsizlik, yabancılık, gurbet, çılgın hayatlar, ünlüler, yöresel ağızlar, aldatma, yalancılık, manipülasyon, farklı ırklar ve kültürler, ilahi adalet, mutlu son, mutsuz son, iyi niyet, kötü niyet var mı? Var ise doğru bildiniz, bu kitapta bu konuların hepsinden azlı çoklu var. Göz kararı miktarlarda katılan, her okuyucuyu cezbedebilmek, her kesime hitap edebilmek adına üniversite yemekhanelerinde verilen çorbaya dönen bir kitap bu kitap. Farkındayım, hanımefendinin bir hikayesi var anlatmak istediği. Konusu aslında fena da değil. Ancak keşke bilip bilmediği her konuya çok hakimmiş gibi dalmasaymış. Dindar bir aileyi anlatacağım derken, "niyet ettim Allah rızası için 12 rekat öğle namazı" kılmaya diye toptan ve tek seferde, hem de 2 rekat da fazladan olacak şekilde niyet ettirip karaktere namaz kıldırmak nedir? Kimseye haddimiz değil dini hususları öğretmek lakin, başkaları okusun diye bir kitap yazıyorsanız en azından bildiğiniz bir konuda veyahut azıcık da olsa araştırma üzerine yazmanız gerekmez mi? Yine yöresel bir ağız kullandıracağım diye, önceki bölümlerde İstanbul Türkçesi ile konuşan bir karakteri sanki hala kendi yöresinde yaşıyormuş gibi konuşturmak nedir? Hatta şu şekilde ifade edeyim, "yok" yerine "yoh" diyen bir adamın, ya da "kurban olurum" yerine "gurban olurum" diyen birisinin, akabindeki kelime ve cümlelerde de aynı ağzı kullanmaya devam etmesi gerekmez mi? Daha da uzatmak istemiyorum konuyu ancak yazarın her şeyden biraz
MasumBerrin Kaplan · Cinius Yayınları · 20086 okunma