Mavi Bisiklet 1

Ağustos 2003
Kelebek Yayınları

·422 syf.·
2018 26. kitabı
01.07.2005 yılında bana ilk hediye edilen kitaplardan biriydi Mavi Bisiklet . Okuma alışkanlığı kazandığım fakat okuyacak kitabımın olmaması sebebi ile komşularımızın da beni bu alışkanlıkta desteklemek amacı ile yardımda bulunmaya çalıştığı zamanlardan kalma, çok utanarak hatırladığım bir kitaptı. Kitabı okuduğumda on iki yaşımda olmam ve gerçekten dünyadan bihaber büyümekten kaynaklanan (tabiki de o kadar saf yetiştiğim için çok mutluyum) bir utangaçlık hatırlıyorum. Bu kitabı o yaşımda okuduğumda farkına vardığım şey on iki yaşındaki bir çocuğa konusu okunmadan, öylece sırf adı '' Mavi Bisiklet'' diye bir kitabı hediye etmenin ne kadar yanlış olduğu.. Kitap konusuna gelecek olur isem ; hatırlayamadığım bir ülkede savaş varken bir malikanede yaşayan geç kızımızın hayatını çok çok hatta çok fazla normalmiş gibi yaşaması ve okuduğum dönemde bana fazlasıyla müstehcen gelen bir anlatıma sahip kitaptı. Bazen yanlış zamanlarda yanlış kitaplar okuyabiliyoruz. Sanırım benim için böyle bir kitaptı Mavi Bisiklet...
Mavi Bisiklet
2021 34. kitabı
Bu kitabi bir kaç kez elime aldım bıraktım beni hiç sarmamisti sonra okuyacak kitabım kalmadiginda tekrar elime aldım ve o zaman ergenliğimin verdiği merak ve utançla okumaya başladım #mavibisiklet başlığından beklentim bisikleti ile macera peşinde koşan bir kız okudugum ise bisikleti ile savaşin içinde olan ve ülkesini terk eden aynı zamanda sekse aç olan 19 yaşında bir kız Mavi Bisiklet Regine Deforges
2019 2. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2019 17:26
iyihissetmek.blogspot.com/2020/06/mavi-bi... 1939 yılı... Bordeux'da yaşayan Lea Delmas 19 yaşında... Uçsuz bucaksız topraklar, geniş ve şefkat dolu bir aile, üzüm bağları.... Ve derken II.Dünya Savaşı patlak verir. Nazi işgali, parçalanan aileler, ülkesi için göze alınanlar... Lea, güç seçimlerle karşı karşıya kalır. Hayatına giren erkeklerin heyecanları kitabı müstehcen hale getirirken bir savaşın insan hayatından neleri alıp götürdüğünü görürüz. Romantik hikayelere meraklıysanız II.Dünya Savaşı dekorunda geçen bu kitabı sevmemeniz için hiçbir neden yok. Ben fazla beyaz dizi kitabı buldum.

Regine DeforgesYazar · 3 kitap
Régine Deforges, Fransız yazar ve sinema yönetmeni. Yazdığı eserlerinden çoğunu kendi yönetmenliğinde sinema filmi olarak çekti. Vikipedi Doğum tarihi: 15 Ağustos 1935, Montmorillon, Fransa Ölüm tarihi ve yeri: 3 Nisan 2014, Paris, Fransa Eş: Pierre Wiazemsky (e. 1984) Filmler: Ragazze in affitto S.p.A., L'enfant des loups Çocuklar: Léa Wiazemsky