Medeni Vahşet

Misak Yayınları
9789757719670
Ciltli

2022 4. kitabı
Hüsnü Aktaş hoca nam-ı diğer Yusuf Kerimoğlu mahlasıyla bir dönem eserlerini -fıkhi meseleler, emanet ve ehliyet, kelimeler kavramlar- okuduğumuz muazzez İslâm davamızın bedel ödeyen neferlerinden yalnızca biri. Medeni Vahşet kitabı; hevâlarını ilâh edinen, akıllarını putlaştıran ve keyiflerini kanun haline getiren müstekbirlerin dünya görüşlerini hem tahlil etmek, hem de reddetmek için kaleme aldığı bir eserdir. Yazar Hüsnü Aktaş; kırk yıl önce, haftalık gazetelerde ve aylık dergilerde yayınlanan makalelerini "Medeni Vahşet" adını verdiği bu eserinde toplamıştır. Birinci baskısı 'Düşünce Yayınları' diğer baskıları da 'Ölçü Yayınevi' tarafından piyasaya sürülmüştür. 12 Eylül Askeri Darbesi'nden sonra müellif hakkında bu eserin beşinci baskısından dolayı Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nde dava açılmış, tutuklama kararı çıkarılmış ve 'Mamak Askeri Cezaevi'ne konulmuştur. 1984-1985 yılları arasında tutuklu olarak yargılanmış ve mahkemenin verdiği zaman aşımı kararı ile tahliye edilmiştir. Türkiye'de ve Almanya'da korsan baskıları yapılan bu eserde yer alan makaleler, kırk yıl önce kaleme alınmıştır.
Din
Medeni VahşetHüsnü Aktaş · Misak Yayınları · 201559 okunma
2025 51. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 00:00
Yazarın yaklaşık 50 yıl önce yayınlanmış makalelerinden oluşuyor. Ancak halen güncelliğini koruyor. Özellikle aydınlanma felsefesinden sonra ortaya çıkan sosyalizm, komünizm, faşizm, liberalizm, milliyetçilik ve emperyalizm gibi akımların İslam dünyasını nasıl parçaladığı anlatılıyor. Bunda da en önemli etkenin eğitim olduğu vurgulanıyor.
Medeni VahşetHüsnü Aktaş · Misak Yayınları · 201559 okunma
2017 193. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2017 00:00
Hüsnü Aktaş'ın bir dönemde yargılandığı bu kitabı dört bölümden oluşuyor.Eğitim risalesi,İdeoloji risalesi,Devlet risalesi ve okuma parçaları... İslam'i açıdan konular uzun uzun anlatılırken,sonuç bölümünde özet halinde verilmek istenen mesajla son buluyor. Tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Medeni VahşetHüsnü Aktaş · Düşünce Yayınları · 198059 okunma
2020 95. kitabı
Batıl olan fikirlerin ve inançların fıtratlarımıza nasıl zulmettiğini anlatan ve nasıl mücadele edilip nasıl bir duruş sergilenmesi gerektiği konusunda ufuk açıcı bir kitap.
Medeni VahşetHüsnü Aktaş · Düşünce Yayınları · 198059 okunma

Hüsnü AktaşYazar · 17 kitap
Yusuf Kerimoğlu mahlasıyla da eserler vermiştir. Gazeteci- yazar, araştırmacı. 1950, Askeriye Köyü/ Burdur doğumlu. Yazılarının bazılarında "Yusuf Kerimoğlu" imzasını kullandı. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Burdur ve Antalya’da tamamladı. Ankara Üniversitesi DTCF Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünde bir süre okudu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu (1973). Resmi eğitim kurumlarının yanı sıra özel öğrenim gördü. Ankara Diyanet İşleri Başkanlığında memurluk, Giresun müftülüğünde şeflik, Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Adapazarı Akademisinde Kütüphane Müdürlüğü yaptı. 1981 de istifa etti. Yazı hayatına lise öğrenciliği döneminde çeşitli dergi ve gazetelerle başladı. 1969 da "İmanlı Büyük Türkiye" gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Daha sonra haftalık "Hüryol" gazetesinde deneme ve incelemeleri yayınlandı. 1974 de bir grup arkadaşıyla beraber "Yeni Ölçü" dergisini çıkardı, genel yayın müdürlüğünü yaptı (74-79). Aynı yıllarda Türkiye Din Görevlileri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak yurt içinde ve Orta Doğu'da incelemelerde bulundu. TYB kurucularından oldu. 1979 dan itibaren haftalık "Şura, Hicret, Tevhid" gazetelerinde, sonra "Milli Gazetete"de müstear isimlerle köşe yazarlığı ve "Fıkıh Köşesi"nde yıllarca Fıkıh uzmanı olarak hizmet verdi. Bu hizmetlerinden ve bazı incelemelerinden dolayı mahkemeye verildiği için müstear isimler kullanmak zorunda kaldı. 1980 den itibaren Milli Gazete'de günlük makale ve müstear adla fıkhi konularda mükemmel incelemeler yaptı. Daha sonra "Vahdet", "Akit" gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. "Kelimeler ve Kavramlar" kitabıyla TYB 1983 fikir dalında ödüle layık görüldü. 1984 de Medrese-i Yusufiye'ye girdi. Bir yıldan fazla hapis yattı. 1985 de cezaevinden çıktıktan sonra çıkardığı Vahdet Gazetesinde 3 yıl yazdı. Daha sonra İbrahim Koca, M.Emin Bostancı, Ahmet Töret, Yusuf Akmaz ile ‘Vahdet, Eğitim, Dostluk ve Yardımlaşma Vakfı’nı kurdu. (1989) Akit gazetesinde yazdı (1993- 2002). 1990 da Misak mecmuasını çıkardı. 1997 Mayıs’ında Eskişehir Cezaevindeki Aczimendilere 6 aydır yardım etme suçundan tutuklandı. Ulucanlar Hapishanesine girdi. Halen "Misak" mecmuasını çıkarmaya ve "Vahdet Vakfı" YKB gibi görevleri yürütmeye devam etmektedir.