2011
Abis Yayınları

2023 83. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 20:49
Kitabın bölüm başlarındaki konuşma parçaları beni ters köşe yaptı ama kitabın gidişatı ile bu ters köşe, tahmin ettiğim yöne döndü. DNA makinesi ve sonrasında yaşananlar Y -Son Adam'ı anımsattı. Robert Sawyer'ın üslubunu sevip sevmediğimden emin olamadım. Güzel bilimkurgu fikirleri var ama üslup biraz vasat doğrusu. Yine de okunası bir seriydi.
MelezlerRobert J. Sawyer · Abis Yayınları · 201125 okunma
2025 3. kitabı
Robert J. Sawyer'in The Neanderthal Parallax serisinin son kitabı Melezler de serinin diğer kitapları gibi keyifle okunan güzel bir kitap. Yazarın Flashforward kitabının dizisi çevrilmişti, bence bu serinin de dizisi çekilebilir. Seride bana göre ana tema neandertallerle bizleri karşılaştırıp bizleri eksiklerimizi eleştirmek, hatalarımızı ortaya koymak... Yazar bu konuda çok başarılı... SPOILER Eleştireceğim konu ise konu içinde eşcinselliği çok farklı boyutlara çıkarması. Her neandertallin karşı cinsten eşi olduğu gibi bir de hemcinsinden eşi var ve her 2 cinse de büyük bir aşk duyuyorlar ve bu toplumun olmazsa olmazı. Yani bilemiyorum, antropologların neanderthallerle ilgili böyle bir varsayımı mı var?
MelezlerRobert J. Sawyer · Abis Yayınları · 201125 okunma

Robert J. SawyerYazar · 8 kitap
Robert James Sawyer Kanadalı bilim-kurgu yazarıdır. 18 tane basılmış romanı ve Analog Science Fiction and Fact, Amazing Stories, On Spec, Nature gibi birçok dergide yayınlanmış hikayeleri ve antolojisi bulunmaktadır. Sawyer yazdığı eserlerle 40'ın üzerinde ödül almıştır. Nebula Ödülü (1995), Hugo Ödülü (2003), ve John W. Campbell Onur Ödülü (2006) bunlardan sadece birkaçıdır.