Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Meşhurların Son Sözleri

Ergun Göze

Meşhurların Son Sözleri Gönderileri

Meşhurların Son Sözleri kitaplarını, Meşhurların Son Sözleri sözleri ve alıntılarını, Meşhurların Son Sözleri yazarlarını, Meşhurların Son Sözleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bu dava burada bitmeyecek, gelecek nesiller, bu davayı tahakkuk ettireceklerdir.
Ölünce beni öyle bir yere gömün ki, sırtım dağlara dayansın, kucağıma denizi verin, daima donanma göreyim.
Reklam
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ergun Göze / Meşhurların Son Sözleri. Ergun Göze, 1931 yılında Sivas'ta doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı.  Yükseköğrenimini,  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı.  Arkadaşları ile birlikte İstanbul Babıali’de bir Yayınevi kurdu.  Daha sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.  İlk dergisi Ölçüyü çıkardı.  Eserlerini burada yayınladı,  daha sonra yazılarını kitaplaştırdı.  Yazar sırasıyla, Son Havadis Gazetesinde fıkra ve makale yazarlığı yaptı.  Ardından Sabah gazetesi ve Tercüman Gazetesi de yazılarını yayınladı.  TRT’de haber yorumculuğu ve Boğaziçi Yayınları'nda yayın editörlüğü yaptı.2009 yılında vefat etti. Kitap ilk defa 1961 yılında yayınlanmış, dördüncü baskısı genişletmiş olarak 1983 yılında yayınlanmıştır. Devlet başkanlarından şehzadelere, askerlerden sahabelere, velilerden sanatkarlara, filozoflardan politikacılara, bilginlerden değişik statüdeki insanlara toplam 182 meşhurun son sözleri derlenmiştir. Son bölümde ise dünyanın en meşhuru Peygamberimiz Hz. Muhammed'in veda hutbesinden alıntılar yapılmıştır. Yazar, kitabın Son Sözler Ansiklopedisi haline gelmesini düşünmektedir. Meşhurların kısa hayat öykülerinin de verildiği kitap, okuyucuyu düşündürecek niteliktedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Meşhurların Son Sözleri
Meşhurların Son SözleriErgun Göze · Cihan Yayınları · 198319 okunma
Dervişin biri, uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra bir köye ulaşır. Karşısına çıkanlara, kendisine yardım edecek, yemek ve yatak verecek biri olup olmadığını sorar. Köylüler, kendilerinin de fakir olduklarını, evlerinin küçük olduğunu söyler ve Şakir diye birinin çiftliğini tarif edip oraya gitmesini salık verirler. Derviş yola koyulur, birkaç
111 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.