Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum
Çok beğendiğim bir psikoloji kitabının paylaşımı ile geldim. Bu kitapta yazarının anlattığı metaforlar ile hem kendi ilişkilerinizi hem de etrafımızdaki insanların ilişkilerini farklı bir gözle ve farklı bir bakış açısıyla gözden geçiriyoruz. Yazarının aile ve çirf terapisti olması ilk etapta sanki sadece eşlerle yaşaman iletişim problemlerii ele alıyor gibi algı uyandırıyor. Oysa ki sadece eşinizle değil zaman zaman arkadaşlarımızla, çocuklarımızla, akrabalarımızla bile çıkmaza girdiğimiz zamanlar muhakkak oluyor. İşte bu kitapta o çıkmazları, nedenlerini, nasıllarını okurjen bir ışık yanıyor zihnimizde. Ne yapmamız gerektiğini görüyoruz. Seçim ise tamamen bize ait. Ya çıkmaz sokakta debelenip duracağız, ya da geri dönerek ilerleyeceğiz.
Çamaşır makinesinden bulaşık yıkamasını beklemek ya da dolandırıcı bir alışveriş sayfasından tekrar tekrar alışveriş yapmak biraz da bizim kabahatimiz değil mi gibi aydınlatmalar ile okuyarak eşimizle ve yakınlarınızla ilişkilerimizi gözden geçireceğimiz, biz okurlarına farkındalık kazandırma noktasında rehberlik edecek harika bir kitap.
Her sayfasını zevkle okudum. Bazı noktalarda sesli güldüm. O kadar güzel anlatmış ki sevgili Yurtseven, hani yüzümüze yüzümüze vurmadan biraz espirili ama derinlemesine, gönlümüze dokunarak bizleri gerçeklerimizle yüzleştiriyor.
Özetle ortada bir iletişim çatışması var ise tek taraflı bir mağduriyet yoktur. Önce kendimizi anlayıp, sağlam duygusal temellere sahip olmamız gerekiyor.
Kitapta slogan gibi çokça altı çizilecek cümle vardı. Okuyup aydınlanmanız dileğiyle. Önce bir birey sonra da bir psikolojik danışman olarak kitabı çok beğendim. Sizlere de tavsiye ediyorum.