Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Metafor Olarak Hastalık - Aids ve Metaforları

Susan Sontag

Metafor Olarak Hastalık - Aids ve Metaforları Sözleri ve Alıntıları

Metafor Olarak Hastalık - Aids ve Metaforları sözleri ve alıntılarını, Metafor Olarak Hastalık - Aids ve Metaforları kitap alıntılarını, Metafor Olarak Hastalık - Aids ve Metaforları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Sanata delice tutkun olmak, huzuru kemirip tüketen bir kanserdir..."
Sayfa 73 - baaudelaire, pagan okulu denemesinden
"Gücüm her gün biraz daha tükeniyor, artık gitmem gerektiğini biliyorum."
Sayfa 36 - Tom Amca'nın Kulübesi, küçük eva
Reklam
Hastalık, dengesizlikten gelir. Tedavinin amacı da doğru dengeyi yeniden kurmaktır.
Sayfa 88 - Can YayıneviKitabı okudu
Franz Kafka da Nisan 1924'te, kalmakta olduğu sanatoryumdan (ki iki ay sonra aynı yerde hayata gözlerini yumacaktır) bir arkadaşına şöyle yazıyordu: "Sohbet ederek hiçbir şey öğrendiğim yok; çünkü tüberküloz üzerine konuşurken... herkeste bir çekingenlik, kaçamak davranışlar ve donuk bakışlar ortaya çıkıyor."
Sayfa 17 - can sanat yayınları, 3.basım: mayıs 2021: istanbul
Oysa modern hastalık metaforlarının hepsi de beş para etmez mecazlardır. Gerçekten hasta olan insanlara, hastalıklarının adının "kötülük timsali" olduğunu durmadan tekrarlayarak yardım edilemez.
Sayfa 96 - Can YayıneviKitabı okudu
Reklam
Sebepleri henüz aydınlatılamamış olan, bu yüzden tedavisi de genellikle etkisiz kalan her önemli hastalık, bir anlam akıntısının önünde sürüklenmeye eğilimlidir.
Sayfa 69 - Can YayıneviKitabı okudu
Kanser mitolojisine göre de hastalığa sebep olan devamlı bastırılan bir duygu vardır genellikle. Çoğu insanın, eğer dışa vurulmasını sağlamazlarsa kendilerini kansere yakalatacağını düşündükleri tutku ise öfkedir.
Sayfa 34 - Can YayınlarıKitabı okudu
Bichat 1800'de, hayatı "ölüme karşı koyan işlevlerin toplamı" şeklinde ifade ediyordu.
Sayfa 86 - Can YayıneviKitabı okudu
Yavaş ilerleyen bir salgın hastalıktaysa aynı tedbirlerin bir tür yaşama biçimine dönüşeceği ihtimalini göz ardı etmemeliyiz. Bu durumda onlar, kısa bir acil dönem için benimsenip, sonra vazgeçilecek bir uygulama yerine, toplumsal âdetlerin fiili bir parçası haline geleceklerdir.
Sayfa 170 - Can YayıneviKitabı okudu
Reklam
Sanılmaktadır ki Avrupa, hastalıktan muaf olma hakkına sahiptir.
Sayfa 145 - Can YayıneviKitabı okudu
Ölmekte olan bir tüberkülozlu, daha güzel ve etrafına daha duygu saçan bir çehreyle resmedilirken, kanserden ölmekte olan kişi, korkudan ve acıdan acz içine düşmüş, her türlü aşkınlık yeteneğini kaybetmiş bir tabloyla tasvir edilmektedir.
Sayfa 28 - Can YayınlarıKitabı okudu
1918-1919 grip salgınında, insanlara verilen nasihat, el sıkışmaktan kaçınmak ve öpüşürken mendilinizi öpüştüğünüz kişinin ağzına tutmak gibi tedbirlerdi.
Sayfa 169 - Can YayıneviKitabı okudu
Tüberkülozlu hasta, hastalığın belli dönemlerinde solgunlaşırken, kanser hastası sonuna kadar hep solgun kalır.
Sayfa 22 - Can YayınlarıKitabı okudu
Örneğin Dickens, Nicholas Nikleby’da tüberkülozu, ölümü “incelten” “korkunç hastalık” diye anlatmıştır: ...ruh ile beden arasındaki mücadele kademe kademe, sessizce, ağırbaşlılıkla yürür ve sonu kesindir; vücuttaki ölümlü parça günden güne eriyip büzülür ve rengi kaçarken, ruh da yükünden kurtuldukça hafifler ve arınır...
136 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.